sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. szeptember 16. 02:03 - SzerzoiJogvedettTartalom

Könnyű dolga volt-e Sherlock Holmesnak? - Egyetemi előadás

szegedi-tudomanyegyetem-eloadas.jpg

Kedves Olvasóink! Mint jeleztük kulturális portálunk tovább erősíti Sherlock Holmes tudományos vonatkozásaival foglalkozó részlegét. Ennek kapcsán ingyenes online előadásra hívunk meg Titeket. Az előadás a Szabadegyetem, Szeged előadás-sorozat keretein belül hangzott el 2013-ban és még ma is aktuális. Előadó: Prof. Dr. Galambos Gábor, matematikát oktató egyetemi tanár.

Az 55 perces előadásban igazából csak a végén kerül szóba (42:25-től) a nagy detektív, ám akkor logikusan meg  érdekesen lesz elemezve matematikailag az ő gondolkodásmódja. Tudjuk, hogy sokan nem szeretik a matematikát, de akik tudásra szomjaznak azok Sherlock logikájának elemzéséig is érdekességeket tudhatnak meg. Nekik ajánljuk ezt az előadást szeretettel.

(Apró kiegészítés: Az előadásban egy apró malőr, hogy Sherlock Holmes megjelenése a XX. század közepére van téve 07:30-tól, ám Conan Doyle nagy nyomozója a XIX. század végén jelent meg, 1887-ben. Viszont Holmes és híres írója valóban a XX. században is ténykedett, erre gondolva adódhatott a kis elcsúszás. Semmi gond. Köszönjük szépen Galambos Gábor Professzor Úrnak az előadást!)

A felvétel a Szegedi Tudományegyetem tulajdona és a SZTE Klebelsberg Könyvtár Videotorium szekciójából szabadon megosztható.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

... még egy kis matek ...

SZAVAZÁS LEZÁRVA:

A szavazáshoz az easypoll.net rendszerét használtuk.
Köszönjük szépen minden voksoló megtisztelő szavazatát.

Szavazataitok alapján a Nyertes: Benedict Cumberbatch (44%-kal)

szavazas-lezarva.jpg

emlekezz.gif

-  Kösz. Figyelj! Újra segítek a nyereményjátékhoz: Az előadásból megtudni, hogy kétértékű logikában mikor kapok igaz választ.

a-megfigyeles-mestere-mini.jpg

A játék szeptember 26-án (hétfőn) indul.

A nyereménytárgyak is akkor lesznek bemutatva. SH

(Sherlock korábbi segítsége: Illúziók a koponyákkal)

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása