sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. november 23. 01:27 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sokktakaró a Csodagardróbból

sokktakaro-csodagardrob.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók! Mit tudjátok, bár társaságunk szerény magánkezdeményezés és lehetőségeink nem korlátlanok, ám ennek ellenére nagy terveink vannak. Ehhez örömünkre kezdtek Ti is kedves olvasóink csatlakozni. Ez pedig nem más, mint, hogy: Szeretnénk idővel egy Magyar Sherlock Holmes Kiállítást.

Ezen terveinket a kemény világválság ellenére sem adtuk fel. Nagy örömmel láttuk, hogy Japánban és Amerikában ilyen ínséges időkben is nyílnak tárlatok a világhírű detektív tiszteletére. Mert bár kétségtelenül fontosak az ember fizikai igényei, azért a lelkét és szellemét, így a józanságát bizony a tudomány és a kultúra egyedülálló módon tartja karban, sőt ezek mindannyiunk hangulatát is fokozzák. Ránk pedig az igaz, hogy sírva, de vigad a magyar. Remek példa erre a XIX. században, kicsivel Sherlock Holmes megjelenése előtt nyíló Magyar Állami Operaház (akkor még: Magyar Királyi Operaház), amely rengeteg komoly válságot túlélt, köztük két világháborút – lövöldözések alatt is voltak nézői és jelenleg is működik. Vagy gondoljunk csodálatos színészünkre Jávor Pálra, aki tragikus élete ellenére is imádta a magyar nótákat és akár vidámra, akár búsra gyakran rázendített. Úgyhogy mi magyarok értjük és éltetjük ennek a mentalitásnak a velejét. A híres brit nyomozó, pedig nem csupán a tudomány meg a kultúra képviselője, de magyar kötődései szintén vannak és a remény szimbóluma is, melyre mindig szükségünk van.

Szóval egy ideje szeretnénk kiállítást, így gyűjtjük meg készítjük ezekhez a tárgyakat. Persze már ez önmagában nem egyszerű. A BBC Sherlock sorozathoz általában könnyebb valamit találni, míg más filmfeldolgozáshoz, melyek közel sem építettek akkora iparágat Sherlock Holmes nevére (, mint a BBC), azokhoz nehezebb. Mégis a BBC Sherlock egyik jellegzetes tárgya feladta nekünk a leckét, pedig sejthettük volna, hiszen a neve is jelzi: sokktakaró.

Ez volt az a lepel, ami a Benedict Cumberbatch által megformált Sherlock-ot védte, a sorozat első részében A Rózsaszín Tanulmányban.

sherlock-narancsarga-takaro.jpg

Elsőre azt gondolni könnyű beszerezni egy narancssárga takarót. Még az sem baj, ha egyéb méretben, hisz egy tárlaton össze lesz hajtva, a némi eltérés még nem rombolja a kiállításon az élvezeti élményt. A valóság mégis az, hogy fejlett világunkban ilyenért is küzdeni kell. Sok webáruház csak hirdeti, ám valójában készleten sincs neki. Ami jól jelzi mennyire virágzik a vevők netes becsapása és mennyire nincs hazánkban valódi fogyasztóvédelem. Így számos hiábavaló próbálkozásunk akadt, meg olyan is, mikor teljesen más sherlockian tárgyakra pályáztunk, mert megfelelő takarót még mutatóban sem láttunk a világhálón. (Sajnos jó ideje a külföldi rendelési lehetőség sem jöhet szóba, mert már roppant magas a szállítási díj meg a vám.)

Nemrég két webáruházban reménykedtünk megint hiába. Aztán mégiscsak ránk mosolygott a szerencse, egyenesen a Csodagardróbból.

A Csodagardrób magyar vállalkozás, mely minőségi, külföldi használt ruhákat kínál, több márkától. (Zara, Adidas, Nike stb.) Igaz, főleg csak egy-egy darabot, de ami kínálatukban van, azt valóban adják. Termékleírásuk, vevőtájékoztatásuk pontos, áraik klasszak. (Komolyan 450 Forinttól - bizony 450 Ft-tól ! - vannak cuccaik: gyerek-, női- és férfi ruhák, táskák, cipők, takarók, bundazsákok, plüss játékok, Marvel, Disney, Hello Kitty-s cuccok stb. - Mi olyan kedvező áron leltünk náluk narancssárga takarót, hogy az elképesztő.) Termékeiket illatosan, gondos csomagolásban és hamar vevőkhöz juttatják. Google értékeléseik okkal kitűnőek, 5*-osak. Mi itt a Csodagardróbban találtunk kincsre, a vágyott narancssárga takaróra. Szóval személyesen tapasztaltuk, hogy a Csodagardrób valóban csodálatos.

(Ha szeretnétek, akkor itt kukkanthattok be ebbe a különleges gardróbba: csodagardrob.hu - ahol jelenleg is vannak kedvezmények.)

Történetünkben azonban van még hihetetleül fantasztikus, amit szintén szeretnénk megosztani Veletek:

Adományt küldött nekünk kedves olvasónk K. B. és adománya pont fedezte a sokktakaró árát. Így elképesztően összeértek a dolgok. 

Jótevőnk nem szeretné ha teljes nevét kiírnánk, így ezt tiszteletben tartva említjük csak monogramját. Egyúttal köszönjük felénk való jóindulatát és megemlékezünk rá, hogy nagylelkűségének hála korábban is készíthettünk vagy vehettünk tárgyakat tervezett kiállításunkra. Ezek a következők:

Az első 5 tárgy: Klasszikus Sherlock Doboz, BBC Sherlock méregkapszulák, Granada sorozat (Jeremy Brett) díszkeretes fotó:

sherlock-doboz-pirula.jpg

bbc-sherlock-pill.gif

A 6. tárgy: 115 éves Conan Doyle könyv:

regi-conan-doyle-konyv.jpg

(Ezekről bővebben itt olvashattok: Kis Kiállítási Tájékoztató)

Köszönetünk K. B. és a Csodagardrób felé, amiért hozzá jutottunk tervezett tárlatunk új kincséhez: egy narancssárga sokktakaróhoz.

Még öröm és érdekesség, hogy ez a kis illatos, puha wellsoft darab kitartóan meg fogja velünk várni a kiállítást, hogy szerepelhessen rajta. Ugyanis címkéje szerint NDK-ban (Német Demokratikus Köztársaságban) készült, amely 1990-ben szűnt meg, mégis takarócskánk az eltelt minimum 32 év ellenére kiváló állapotban van, így igen strapabíró.

Bízunk benne, hogy ez a jó szívvel hozzánk juttatott pléd védeni fogja klubunkat meg kedves segítőinket a jövő viszontagságaitól. Arra már mindenképp jó emlékeztető, hogy érdemes kitartani s remélni. Nem tudni a BBC Sherlock forgatásán használt pokróc végül milyen sorsra jutott, de a miénk már kétségtelenül méltó Sherlock Holmes-hoz.

bbc-sherlock-sokktakaro.jpg

És, hogy ne csak kapjunk, hanem adjunk is Nektek. Szeretnénk felhívni figyelmeteket az INGYENES SZOLGÁLTATÁSAINK rovatunkra és benne főként Sváb József Művész Úr alkotásaira: 2023-as naptárak meg téli üdvözlőlapok.

 Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

klubnaptar-2023_1.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása