sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. április 23. 09:40 - SzerzoiJogvedettTartalom

Kis Kiállítási Tájékoztató

sh-muzeum.jpg

Kedves Látogatók! Mint tudjátok szívünk vágya, hogy idővel összehozzunk egy magyar Sherlock Holmes Kiállítást. Ennek kapcsán adunk most Nektek apró helyzetjelentést:

Munkánkat segítő olvasónk volt Zleszik Pál András, aki már több tárgyat is elkészített a jövőbeli eseményre. ( Megtekintés: A Musgrave rítus - András ajándékaKincsek a Granada sorozatból ). Egyeztetések után vele együtt úgy döntöttünk, hogy leendő feladatainkat közösen folytatjuk tovább. Andris szerkesztőségünk tagja lett és a kiállítás tárgyai kapcsán készülünk együtt. Szeretettel köszöntjük őt és örülünk, hogy erősíti kis csapatunkat. (Az sajnos nem változott, hogy mindannyian messze élünk egymástól, ám rutinunk van a távmunkában és lelkesedésünk is töretlen, tele vagyunk tervekkel.)

Andrison kívül már más segítségeket is kaptunk célunkhoz, Tőletek kedves olvasóink. Gáspár Olga mesés Sherlock Holmes Pub blúzt ajánlott fel, míg Gamee-nek hála beszerezhettünk A londoni taxit, ami szintén szuper. Illetve bemutattuk már Nektek Kriszta saját készítésű csodálatos ajándékait:

kriszta-alkotasai.gif

Továbbra is szeretnék jelezni, milyen adományokban részesültünk. Húsvétkor K. B.  küldött pénzügyi felajánlást. (Kérte, hogy ne írjuk ki a nevét, mert csendes jótevőnk szeretne maradni. Kérését természetesen tiszteletben tartva most csak a monogramját jelezzük és az adományozás időszakát nevezük meg, így magára ismerhet, mert tudjuk rendszeres látogatónk itt a blogon.) Szeretnénk jelezni felé és mindenki másnak, hogy - némi munkánkat hozzátéve - mire fordítottuk kedves felajánlását:

1, a BBC Sherlock méregkapszula kollekciót ki tudtuk bővíteni

Terveztük, hogy 3 üveges teljes kollekciónk lesz majd, ez most megvalósult. Vettünk még egy üveget és a régi kapszulákat kidobva újakat használtunk, eltérő töltőanyaggal, ami már kísértetiesen megegyezik a képernyős látvánnyal. Mivel már megvan a 3 üvegcse; az egyik a rózsaszín ruhás hölgy adagja, a másik két üveg meg azok, melyek közül Benedict Cumberbatch nyomozója majdnem választott. Mutatjuk képen a korábbi alkotásaink és az ide vágó képeket a sorozatból:

bbc-sherlock-pill.gif

2, Granada sorozatos díszkeretes fotó

Vettünk sötét képkeretet, nyomtattunk hozzá, ezüstfilccel dekoráltuk. Így elkészítettünk egy Jeremy Brett díszdobozt. Mérete 10,3 x 10,3 cm. (Valójában ezt önszorgalomból Húsvét elött megcsináltuk, de az adomány utólag fedezte ennek árát.)

3, Klasszikus Sherlock doboz

Megvettünk egy világosbarna dobozt (7,7 x 11,7 cm) tetejét átszíneztük, majd a klasszikus Sherlock Holmes alakjának szenteltünk. A rányomtatott kép szerzője sajnos ismeretlen számunkra, amit tudunk: rajzát kartonra nyomtatva külföldön Sherlock Holmes party-k meghívójaként szokták használni. Ideális az alkalomra, hiszen Kevin Norman kifestőjéhez hasonlóan a vonalvezetése ennek is egyszerre modern meg retro, így minden korszakhoz tökéletes.

sherlock-doboz-pirula.jpg

Bánatunkra kameránk nem a legjobb, így a BBC Sherlock méregpirulák sötét szemcséi megint nem nagyon láthatók, de az életben a halálos üvegcsék meg mindkét doboz nagyon menők. Méltók egy kiállításon való bemutatáshoz.

(Frissítés:) 4, a 115 éves Conan Doyle könyv

Köszönjük kedves K. B.!

Statisztikáinkból látjuk milyen szépen érkeznek új látogatók. Nekik ajánljuk megtisztelő figyelmükbe, hogy klubunk nagyrabecsült grafikusművésze Sváb József - Korcsmáros Pál-díjas grafikus - gyönyörű Jeremy Brett-es naptárakat készített, melyek ingyen letölthetők az alábbi posztból:

Sherlock Holmes Naptár 2022 - A3-mas és kártyanaptár verziók

sherlock-naptar-2022.jpg 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása