sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. május 10. 12:10 - SzerzoiJogvedettTartalom

A 115 éves Conan Doyle könyv

regi-conan-doyle-konyv.jpg

Kedves Olvasóink! Előző posztunkban ígértük, hogy lesz egy bejelentésünk Sir Arthur Conan Doyle kapcsán. Íme a hír megérkezett:

Korábban már jeleztük a Kis Kiállítási Tájékoztatónál, hogy mi az a három dolog, amit beszereztük illetve elkészítettünk olvasónk K.B. kedves adománya révén. A felajánlott összegből maradt még egy kicsi. Ezt kipótoltuk és igazi kincsre ruháztunk be belőle jó áron. 

Egy olyan neves, belvárosi helyen, ami régóta foglalkozik régiségekkel két, régi Conan Doyle könyvre bukkantunk. Egyben voltak eladóak. A piros kötésű "A brigadéros kalandjai" az Athenaeum Kiadótól. A kora nem megállapítható, de biztos nem friss kiadás. Mégis jó állapotú, alig van sérülése, lapélei szépen márványozottak.

A másik kiadvány kék kötésben található. Ő a lényeg, a kedvenc, mert Sherlock Holmes két esetét foglalja magában. "A másik folt" és "A norwoodi építész" kalandjait tartalmazza. Dr. Milton Oszkár fordítása és a Győző A. Andor Könyvkiadó gondozásában jelent meg. (Második kiadás) Budapesten készült igen régen: 1907-ben. Tehát egy 115 éves könyv mégis csak kissé sérült. Hátborzongató belegondolni is, hogy két világháborút és ki tudja még mimindent túlélt. Társával együtt igazi muzeális darab lesz a tervezett Sherlock Holmes Kiállításunkon. (Amúgy lapjaik megvannak és jól olvashatók.)

Köszönjük szépen kedves K. B.  conan-doyle-konyvek.gif

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása