sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. február 17. 00:13 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlock Holmes 3D-ben és 4D-ben

sherlock-uj-generacio.jpg

Sziasztok! Korábban már tettünk közzé egy posztot, melyben Sherlock Holmes zenével varázsolja el az új generációt. A zenés videótúrába következő darab kerülhet, melyben a különc hős szintén fiatalokat szórakoztat meg kápráztat el. Spanyolországban műsoron a Sherlock Holmes y el cuadro mágico (Sherlock Holmes és a varázsfestmény). A darab érdekessége, hogy az előadás előtt díszlettel szelfizheznek a nézők, akik a nézőtéren nem csupán füstöt kaphatnak, hanem világítórudakkal ülhetnek, plusz 3D-s szemüvegekben nézhetik a zenés programot. Sőt, úgy hírlik kellemes illathatásokat is élvezhetnek. Ugyanakkor jut a nagyérdemű közé sok színes szappanbuborék, valamint bevetésre kerülnek pirotechnikai effektek is. Az atrapalo.com szerint: "a néző a legszokatlanabb csatornákon keresztül juthat el a rejtély és a szórakozás klasszikus világába", illetve megemlíti, hogy ez az előadás már elnyerte a spanyol Musical Theatre különböző díjait.

Cselekményleírás: Nata grófnő Sherlock Holmes-hoz fordul segítségért egy festmény rejtélyes ügyében. Az ügy eltér Holmes minden addigi esetétől, mert a festmény ugyan megvan, ám valamiért a színei tűntek el.

(Eszerint a nézők előbb-utóbb színes kalandokba keveredhetnek benne. Bár a darab már tavaly játszott volt, idén is repertoáron szerepel - valaki most ajánlotta nekünk online. - Honlapja szerint a zenés showműsor még májusban is látható lesz. Nem Kanonikus előadás.)

Mi most elhoztuk a Sherlock Holmes y el cuadro mágico ízelítőjét és aztán hasonlóan bemutatunk egy mese előzetest: 

Idén pedig már 12 éve, hogy megszületett egyik kedvencünk a "Sherlock Holmes 3D/4D - A nagy detektív" animáció, a Red Star 3D stúdió alkotása. Ez egy gyors tempójú rejtélyes kalandjáték, amely a viktoriánus London ködös utcáin játszódik. Ajánlója szerint: "Amikor Holmes egy bankrablás helyszínére érkezik, keserű riválisával, Dashwood Hunter-rel találkozik. Nyomozónk bizonyítékokat követve igyekszik egy lépéssel Hunter előtt járni. Holmes és sokat tűrő társa, Watson doktor a tettes nyomába erednek a Bank of England páncéltermein keresztül, a londoni Tower-be és a Big Ben óratornyába. Igazán magával ragadó 3D-s élményt és látványos 4D effekteket kínál, beleértve a villámlást, széllökéseket, vízpermetet és buborékhatásokat." Szólt a ~11 perces mese leírása. A rajzolt figurák ugyan elég mereven mozognak, de a rajzfilmben felszabaduló cselekménydinamika, illetve a munkamániás nyomozó és pocakos bajtársa még a rövidke előzetesben is megkedvelhető. Külföldön ez a mesécske több múzeumban bemutatásra került: a National Mississippi River Maritime Museum-ban (Dubuque, IA, USA), a Discovery Place-ban (Charlotte, NC, USA). Mi ugyan csak az alábbi előzetest ismerjük, de régóta imádjuk:

A világhírű detektív tehát nemcsak a génkutatásban, törvényszéki tudományban meg az űrkutatásban használható, hanem a 3 dimenziós és 4 dimenziós világban is rég életre kelt. Sherlock Holmes már a viktoriánus korszak óta népszerű és napjainkban is lenyűgőző karakter. Olyan, aki minden dimenzióban megállja a helyét, sőt jóval megelőzi korát. Ha bárki azt mondja elavult, ósdi, begyepesedett figura, azt el ne higgyétek! Ő a világ egyik legnagyobb hatású remekműve és, hogy mindig menő, nos az: Egyértelmű. (It's elementary.)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Források:
1, sherlockholmeselmusical.es
2, atrapalo.com: Sherlock Holmes y el cuadro magico
3, nwave.com/films/sherlock-holmes-3d4d/
4, Kapcsolódó YouTube videók

Ajánlott poszt:

vilagegyetem-a-kezedbe.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása