sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. július 04. 06:09 - SzerzoiJogvedettTartalom

Peter Falk és Peter Cushing imádták az általuk megformált nyomozót

columbo-fejlec.jpg

Sziasztok!

Mindannyiunknak van kedvenc színésze és olyan szerepeket is kedvelünk, melyben kedvencünk különösen zseniális. Azonban a körülrajongott, imádott színművész is csak ember, akinek van szerepálma és odalehet egy-egy karakterért. Most két Peter-t mutatunk be, akik nagyon szerették az általuk megformált világhírű nyomozót. Olyannyira, hogy szívesen le is rajzolták őket.

columbo-peter-falk.gif

Míg Peter Falk otthonában lévő műtermében rajzolta meg Columbo hadnagyot, addig Peter Cushing a BBC "A Sátán Kutyája" (The Hound Of The Baskervilles) forgatókönyveiből a saját példányára vázolta fel az általa hőn szeretett detektívet. A forgatókönyvbe apró bejegyzéseket is tett. Közismert, hogy Cushing már akkor nagy Sherlock Holmes rajongó volt, mikor felkérték a szerepre és a legendás bűnmegfejtő megformálásával nagy álma vált valóra, egyenesen lubickolt örömében a forgatások alatt.

Rajzai a Sidney Paget-féle közkedvelt Sherlock Holmes illusztrációkat idézik.

peter-chushing-rajzai.jpg

A megkapott karakter felvázolása elő-előfordul a színészvilágban. Társaságunk, a Magyar Sherlock Holmes Club ötletgazdája és első elnöke Tahi Tóth László Kossuth-díjas színművész színházi próbái alatt szerette megrajzolni azokat a figurákat melyek szerepét megkapta. Ilyenkor már dolgozott a szerepen és a rajzolás segítette a megformálásban.

tahi-toth-laszlo_1.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, Columbo képek: the columbophile
- a fotókból mozgóképet a sherlock.blog.hu készített
2, Peter Cushing forgatókönyve: BBC
3, Tahi Tóth László nyilatkozatai 

AJÁNLOTT POSZT:

KOLODKO SZOBROK DOYLE VILÁGÁBAN

kolodko-szobrok.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása