sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. augusztus 06. 02:48 - SzerzoiJogvedettTartalom

Újra felzengett Jeremy Brett hangja

Friss Jeremy Brett információkkal, emlékvideókkal és egyéb hírekkel

jeremy-brett-hangja.jpeg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Tegnap, augusztus 5-én (szombaton) meglehetősen borús volt London. Mégis sokan várták ezt a napot, ugyanis igen különleges esemény történt benne. Rendkívüli rendezvénynek adott helyt a BFI kulturális intézet (, amely neves filmszínház). Ugyanis David Stuart Davies tartotta itt könyvbemutatóját.

david-stuart-davies.jpg

David Stuart Davies a Fandom Baker Street Wiki fényképén

David Stuart Davies, aki leginkább Jeremy Brett életrajzírójaként ismert, újra kiadta "Bending the Willow" című könyvét a legendás Jeremy Brett-ről. A bemutatón lejátszotta utolsó telefonbeszélgetésének felvételét a híres Sherlock Holmes színésszel, ami Jeremy halála előtt nem sokkal készült. Korábban sehol be nem mutatott felvételként ez bizony igazi kuriózum az elhunyt világhírű színművészről. Beszélgetésükben természetesen a leghíresebb detektívről folytattak eszmecserét, mely a viktoriánus korban jelent meg és azóta is szenzáció. Így történt, hogy tegnap újra felzengett Jeremy Brett jellegzetes, zengő hangja. 

Könyvborító:

bendingthewillow.jpg

Szeretnénk jelezni, hogy korábban megpróbáltuk felvenni David-del a kapcsolatot azért, hogy ezt a beszélgetést vagy annak összefoglalóját itt a magyar blogunkon és esetleg angol sherlockian-sherlock.com oldalunkon is megjelentessük. Viszont David Stuart Davies általunk ismert email fiókja, ami honlapjának tárhelyén üzemelt, egy ideje weboldalával (davidstuartdavies.co.uk) együtt nem elérhető.

Próbáltunk írni egy barátjának, de - egyenlőre - nem kaptunk választ.

David Stuart Davies írót természetesen régóta követjük a Twitteren (új nevén már: X-en), de nem tudunk közvetlen üzenetet küldeni neki, mert az Elon Musk által üzemeltetett közösségi média ezt csak akkor engedné, ha fizetős taggá válnánk. Ennek éves költsége jelenleg 38.100 Forint lenne. A Magyar Sherlock Holmes Club eddigi kiadásai mellett ilyen nagy plusz költséget nem tudunk bevállalni.

Viszont, hogy mégis kedveskedjünk Nektek, elhoztuk a Granada Televízió "Sherlock Holmes kalandjai" sorozatának teljes zenéjét számotokra egy klassz YouTube egyvelegben. A csodálatos muzsikát az angol zeneszerző Patrick Gowers komponálta, akinek alkotásai - két különálló feldolgozással együtt - meghallgathatók itt: Sherlock Holmes zene (YouTube)

Illetve még egy megható zenés emlékező videóval is kedveskedünk Felétek:

EGYÉB HÍREK:

 Idegen nyelvű hangoskönyv:

Kedves olvasónk Borbély Attila László ajánlja szeretettel, hogy a franciául jól tudók hangoskönyvben is élvezhetik Conan Doyle teremtményének kalandjait, méghozzá egy kiadó feltöltése révén teljesen jogtisztán. A francia nyelvű online hangoskönyvek itt érthetőek el: litteratureaudio.com

Ingyenesek és nem kell letölteni vagy regisztrálni sem. 

Köszönjük szépen Attilának az ajánlót!

Klubtalálkozó:

Jelezzük, hogy a Sherlockian Könyvfelajánlás programunk továbbra is aktív. Illetve az Október 18-ai Klubtalálkozónk kezdési időpontjára még mindig lehet szavazatot leadni: Szavazás

Külföldi VIP Tagunk, Timothy Kline (amerikai sherlockian gyűjtő) már érdeklődött arról, hogy lesz-e a klubtalálkozónkról élő online közvetítés vagy esetleg később kerül-e fel róla videó a netre. Sajnos ilyesmit nem tervezünk. Nem csupán technikai okokból, de két másik okból sem:

1, a klubtalálkozó egyben egy hónapig tartó - ingyenes - Sherlock Holmes Képkiállítás megnyitója is, és nem szeretnénk, ha minden kép fotója kikerülne - mert akkor kevesebb érdeklődő nézné meg a tárlatot. Sokak örömét előre elvehetné ez.

2, a találkozón elhangzó "Miért népszerű Sherlock Holmes?" előadás előadója nem közszereplő

Így ezért a klubtalálkozóról majd csak pár fotót szeretnénk utólag közzétenni. Kérjük szíves megértéseteket, illetve azt, hogy az összejövetelünkön résztvevők se készítsenek felvételeket internetes megosztásra. Természetesen az általunk közzétett fotók később felhasználhatóak lesznek.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

MEGJEGYZÉS:

tahi-toth-laszlo-szinmuvesz.png

Jeremy Brett magyar hangja a "Sherlock Holmes kalandjai" sorozatban első klubelnökünk Tahi Tóth László, Kossuth-díjas színművész. Laci saját ötlete volt egy klub létrehozása a hazai rajongók részére. Alapítónk SherlockExtra kérésére Tahi Tóth László volt az első klubelnökünk is, egészen 2018-ban bekövetkezett haláláig.

Ezen videót jelenlegi klubelnökünk SherlockExtra készítette.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása