sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. augusztus 13. 06:47 - SzerzoiJogvedettTartalom

Újra felzengett Jeremy Brett hangja - ezúttal A.I.-n

jeremy-brett-hangja.jpeg

Halihó!

Tavaly nyáron jeleztük, hogy 2023. augusztus 5-én a Londonban található BFI kulturális intézetben (, ami egy ottani kedvelt filmszínház, ) újra felzengett Jeremy Brett hangja. David Stuart Davies a neves sherlockian és Jeremy Brett életrajzírója mutatta be az utolsó telefonbeszélgetésük felvételét.

Ugyanakkor a neten iszonyatosan terjednek a mesterséges intelligencia - vagyis A.I. - által készített Sherlock Holmes témájú videók. Olyan rohamtempóban, hogy mindet lehetetlen követni, így mi is majd csak az érdekesebbeket hozzuk el esetleg. Viszont most teret adunk egynek, mely tegnap jelent meg és amelyen Jeremy Brett mesterséges intelligencia által készített hangja meséli el Sherlock Holmes kalandjai közül "A ferdeszájú férfi" történetét.

A felvétel kísértetiesen megidézi a világhírű színész jellegzetes hangját és beszédstílusát, így kellemes érzéseket meg jó emlékeket keltve, ezért közzétesszük a Jeremy hangjáért rajongók örömére. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy Jeremy Brett-nek nincs köze hozzá. Ez csak egy műhang, és egyetértünk azokkal, akik ezt a mesterséges módszert nem szívlelik. Például Liptai Claudiával, aki nem engedte, hogy volt férje Gesztesi Károly színész hangját újra felhasználják a Shrek következő mesefilmjéhez. Erre a tiltásra pedig lányát is rábeszélte.

claudia.png

Ígérjük az eddigiekhez méltón a blogunk sem ilyenekről fog szólni ezentúl, ezt most kérjük tekintsétek érdekességnek.

 A ferde szájú férfi - angol, Jeremy Brett A.I. videó:

A nyomkeresős játékunkra még várjuk a megfejtést, lehet játszani. :-)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

AKTÍV JÁTÉKUNK:

 " Látod a nyomot ? " játék

sh-cam.gif

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása