sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. szeptember 06. 20:15 - SzerzoiJogvedettTartalom

KÖNYVES HÍREK

arturo-perez-reverte-london.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

A szimpatikus különc spanyol író, Arturo Pérez-Reverte tegnap jelentette meg új könyvét a legnagyszerűbb nyomozóról El Problema Final (, azaz A Végső Probléma) címen. Ebből az alkalomból Londonban kezdte promotálni kötetét az izgalmas szerző, aki így jellemzi magát: " Inkább azonosulok az alázatos Watson-nal, mint Sherlock Holmes-szal, de valójában Moriarty vagyok! ".  Arturo Pérez-Reverte természetesen járt a londoni Sherlock Holmes Múzeumban is, melyről képet az El País kulturális portál jóvoltából hoztunk Nektek. Az íróról és érdekes kötetéről már korábban beszámoltunk itt: Sherlockian információk

Könyvekkel folytatva, nagyon szeretnénk megköszönni a kedves, Budapesten élő Bernáth Réka felé, hogy a Sherlockian Könyvfelajánlás programunkba az alábbi detektíves gyermekkönyvet ajándékozta, melyről képet is készített:

bernath-reka-ajandeka.jpg

Sherlock Holmes Kalandjai - Bernáth Réka ajándéka

Ezt a kiadványt igencsak szokták szeretni a gyerekek. Mivel a könyvből egy példányt az első Sherlockian Könyvfelajánláskor már adtunk a Deák Ferenc Könyvtárnak, ezért ez a kötet egy másik Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár olvasóihoz ér majd el. Nagyon köszönjük Rékának, hogy segít népszerűsíteni a legeszesebb nyomozót.

Mostani felajánlásunkba, a korábban említett (Sherlock sorozat... - Egyéb hírek) Tóth Márk mellett beszáll a korábban is könyvet adományozó Felajánló (K. Balázs), valamint klubelnökünk SherlockExtra is. Ha Neked szintén van kedved csatlakozni a képre kattintva megtudhatod a részleteket:

konyvfelajanlas-konyvek.jpg

Szeretnénk még mutatni képeket Nektek, amiket törzshelyünk, a Deák Ferenc Könyvtár küldött. Ugyanis a csodálatos krimi részlegükön saját Sherlock Holmes asztalt alakítottak ki a bibliotéka vezetője Béres Ildikó ötlete alapján. Az alábbi fotókon a könyvtár korábbi illetve az általunk már adományozott könyvek láthatók. A kollekció nem teljes, igazából erősen hiányos, mert szerencsére az olvasók már lelkesen kölcsönzik a Sherlock kiadványokat.

konyvtar-sherlockian-konyvek.gif

Köszönjük a Könyvtárnak és a kedves Olvasóinak, örömöt szereztek ezzel.

Aki sikeresen csíp el helyet az Október 18-ai Klubtalálkozónkra, és szeretne sherlockian könyvet felajánlani, akár személyesen is elhozhatja meglepetését a rendezvényre. (Természetesen ez nem kötelező, csak azért említjük mert esetleg a jótékony felajánló így megspórol szállítási-kézbesítési költségeket.)

KLUBTALÁLKOZÓKRA A REGISZTRÁCIÓT HOLNAP, AZAZ CSÜTÖRTÖKÖN INDÍTJUK. 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása