sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. szeptember 18. 23:38 - SzerzoiJogvedettTartalom

Mark Gatiss az idei UK Theatre Awards díjazottja

mark-gatiss-award.jpg

Kedves Olvasóink!

Hivatalos a hír, miszerint Mark Gatiss az idei UK Theatre Awards kitüntetettje, idén őt jutalmazzák "a brit színházi élethez való kiemelkedő hozzájárulásért járó díj"-jal.

Mark Gatiss angol író, rendező, producer, író és színész. Steven Moffat mellett ő a BBC Sherlock sorozatának egyik írója, továbbá a főszereplő Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) bátyja, Mycroft Holmes.

mycroft-holmes-bbc.jpg

Az elismerést majd a brit színházi díjátadó ünnepségen adják át, melyre október 8-án (vasárnap) kerül sor a londoni Guildhall-ban. Ez egy annyira gyönyörű épület, hogy pár képben be kell mutatnunk:

dijatado-helyszine.jpgA UK Theatre Awards az egyetlen olyan országos díj, amely a UK Theatre tagjai által Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország területén elért kiemelkedő színházi teljesítményeket díjazza és ünnepli.

„ Nagyon hízelgő és boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a váratlan megtiszteltetést. A színház nagyon különleges helyet foglal el megfeketedett öreg szívemben, és nagy öröm, hogy az elmúlt években ilyen alaposan elmerültem benne. ” - nyilatkozta Gatiss.

Az UK Theatre hivatalos oldalán (uktheatre.org) méltatják, hogy Gatiss nemzeti színházra gyakorolt hatása felmérhetetlen. Felsorolják Mark több kiemelkedő munkáját. Sajnos nincs említve A Sátán kutyája, amit a Barbican Center mutatott be tavaly decemberben. A színházi előadásban Mark játszotta a világhírű nyomozót. Bizony, ő volt Sherlock Holmes. (A premier után a BBC jó egy hónapig jogtisztán hallgathatóvá tette az előadást hangjátékként - ezt innen a blogunkról is el lehetett érni.)

Bár Sherlock és Dr. John Watson kalandjai jó ideje nincsenek már képernyőn, azért kétségtelen, hogy Mark szíve a szerettei mellett mindig a színházért és Sherlock Holmes-ért dobog.

(FORRÁS: uktheatre.org - Mark Gatiss is the 2023 UK Theatre Awards recipient of the Outstanding Contribution to British Theatre Award)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Lehet jelentkezni az Október 18-ai Klubtalálkozónkra - a képre kattintva:

sherlock-holmes-klubtalalkozo-1.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása