sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. június 06. 08:31 - SzerzoiJogvedettTartalom

Cumberbatch nem a Metro újságnak meséli el, HA visszatér a Sherlock

kamuzott a METRO.co.uk médium

metro-ujsag-alhir.png

Sziasztok!

" Benedict Cumberbatch megerősíti a Sherlock visszatérésének döntését 7 évvel a sikersorozat fináléja után " (Benedict Cumberbatch confirms verdict on Sherlock return 7 years after hit show’s finale) klikkvadász címmel jelentetett meg nemrég cikket a METRO.co.uk, angol újság. A rövid írás azonban mese habbal és egy nagy átverés, igazi fake news vagyis álhír a javából. Mi most azonban foglalkozunk picit vele, hogy tudjátok mi az igazság.

Benedict Cumberbatch ugyanis új filmje, a Netflix-en futó és amúgy budapesti helyszíneken is forgatott Eric kapcsán adott interjút a Metro-nak. Ekkor kérdeztek rá a Metro-tól a Sherlock sorozat esetleges folytatására, mire Benedict röviden így reagált: 

Mindezt az újság így tálalja:

„Nem itt fogod először hallani, ha lesz” - válaszolta fanyar mosollyal.

Aztán felcsillant a remény, amikor hozzátette: - De soha nem mondjuk, hogy soha.

Nos, az érthető, ha az esetleges folytatást valóban nem a Metro újságnak jelenti be Benedict vagy a BBC, ám új Sherlock kalandoknak egyenlőre  nyoma sincs, hiszen forgatókönyvet sem írtak még róla. A forgatókönyvírók Steven Moffat és Mark Gatiss évek óta azt állítják, hogy Benedict Cumberbatch és Martin Freeman már túl elfoglalt és megfizethetetlen egy új epizódhoz. Benedict pedig jelezte már, hogy minimum egy forgatókönyvet szeretne látni, ami teljesen érthető, hisz tudnia kéne mihez adja nevét, arcát, tehetségét, illetve keresett és munkamániás művészként, meg családfenntartó apaként nem tétlenkedhet addig, míg vagy elkészül egy forgatókönyv vagy nem.

A "Soha ne mond, hogy soha" meg ennek verziója többesszámban, pedig nem konkrétum és egyenlőre nem is rerménykeltő. Egy közismert angol mondás arra, hogy bármi megeshet, sosem lehet tudni, illetve ne feltételezz semmit, mert lehet idővel másként lesz. Cumberbatch már 2021-ben is ezt mondta a BBC Sherlock folytatásra, mikor erről kérdezték - ez akkoriban be is járta a világsajtót. A Metro újság által elismert fanyar mosoly sem arra utal, hogy Benedict-nek egyáltalán jól esett volna a kérdés, mikor más filmjéről hívták nyilatkozni.

Szívből fájlaljuk, hogy a Metro olyan médium, amely ilyen aljas trükkökhöz folyamodik.

Sherlock Holmes rajongóinak azonban nem kell aggódni. A mesterdetektív újra reneszánszát éli, hiszen számos filmalkotás (pl: Guy Ritchie Az ifjú Sherlock Holmes-szal tér vissza, Enola Holmes 3.) várható, valamint Andrew Lloyd Webber Sherlock Holmes musicalt ír. Világszerte zajlanak Sherlock Holmes előadások, kiállítások és séták. Kellemes testmozgás keretében például Birmingham szépségeit számos séta során csodálhatják meg a nyomozó hívei június 13 és július 17 között, az Egyesült Királyságban.

sherlock-walks-birmingham.jpg

Sherlock Holmes dísz:

sh-disz-mini.png

Apropó, ha már séta: Knieszner Zsolt, a Zsolt's Workshop vezetője, akitől a csodaszép Sherlock Holmes díszeket lehet megrendelni, múlt héten Angliában járt. Ennek kapcsán küldte el nekünk a londoni Sherlock Holmes Múzeum bejáratáról készített képeit:

muzeum-bejarat-zsolttol.gif

Annak aki a múzeum belsejébe is szívesen betekintene, annak ajánljuk A londoni Sherlock Holmes Múzeum - Erika képei posztunkat.

Zsoltnak köszönjük a szép fotókat, Nektek meg a megtisztelő figyelmet. 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1,
METRO - metro.co.uk:
Benedict Cumberbatch confirms verdict on Sherlock return 7 years after hit show’s finale
2, Grapevine Birmingham - grapevinebirmingham.com:
Still Walking | Sherlock Walks | 13 June – 17 July 2024
3, blogunk korábbi információi - sherlock.blog.hu

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása