sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. április 16. 09:19 - SzerzoiJogvedettTartalom

+ Mark Gatiss Sherlock filmben gondolkodna, de ...

távol áll a megvalósítástól

mark-gatiss-film.jpg

Figyelem: + jeles hír: feltételezéseket, vágyakat tartalmaz, nem konkrétumokat

Sziasztok!

Mark Gatiss a BBC Sherlock sorozatának egyik forgatókönyvirója és szereplője hétvégén vette át a legjobb színésznek járó díjat a "The Motive And The Cue" című darabban nyújtott alakításáért a Nemzeti Színházban. Az április 14-én (vasárnap) a Royal Albert Hall-ban tartott Olivier Awards-on. Az eseményen Gatiss kijelentette, hogy a konferancié rosszul ejtette a nevét, majd javította őt. Egyúttal köszönetét fejezte ki az elismerésért meg hálálkodott férjének, Ian Hallard színésznek és írónak, hogy beletörődött a „frizurájába”.

Másnap viszont a Deadline-tól jelent megy egy tudósítás, hogy Gatiss az idei  Olivier Awards zöld szőnyegén a londoni Royal Albert Hall-ban nyilatkozott nekik. Mark beszélt az új, Sherlock Holmes korában játszódó "Bookish" című tévésorozatról, melyben egy könyvesbolt tulajdonosa old meg bűnügyi rejtélyeket. Ez már nem az első olyan alkotása a BBC Sherlock óta, ami a nagy detektív idejében, a viktoriánus korban játszódik. Mark-ot elvarázsolja a viktoriánus korszak, úgy hírlik még egy viktoriánus laboratóriumot is készítetett házának pincéjébe, ami élete egyik nagy vágya volt. 

Gatiss megerősítette, amit tavaly a The Guardian-nak, hogy nyitott lenne a Sherlock sorozat folytatására, egy film formájában. Így fejezte ki magát:

"Szeretnénk egy filmet készíteni, de nagyon nehéz mindenkit összehozni" - mondta Gatiss a Deadline-nak, hozzátéve, hogy ha konkrét választ akarsz kapni egy ilyen filmre, akkor "meg kell kérdezned Benedict-et és Martin-t.”

Mint tudjuk tavaly januárban a BBC egyik műsorában Steven Moffat nyilvánosan könyörgött a kamerák előtt Benedict Cumberbatch és Martin Freeman felé a folytatásért. Azóta Gatiss próbálkozik a nyilvánosság előtti könyörgéssel. Nagy visszatérés azonban egyenlőre nem várható, hisz mint Moffat-Gatiss páros korábban már beismerte meg se tudná fizetni a sorozat óta világhírűvé vált színészeket, illetve tekintve, hogy a sorozat színvonala mennyit romlott a második évad után, talán az sem lelkesíti Benedict Cumberbatch-et és Martin Freeman-t, hogy gyengébb alkotáshoz adják arcukat és nevüket. A főgonoszt játszó Andrew Scott pedig már nyiltan ki is jelentette, hogy nem akarna újabb Moriarty szerepet: Moriarty nem akar visszatérni

Azt biztos, hogy a BBC Sherlock a közösségi médiában a rajongók által továbbra is rendkívül népszerű, Steven Moffat meg Mark Gatiss egyéb alkotásaik kapcsán, még egy díj átvételénél sem tud úgy nyilatkozni, hogy ne legyen kérdés feléjük riporterektől a Sherlock folytatása.

Mi ennek egyenlőre nem látjuk esélyét. Illetve csak annyira, mint a Robert Downey Jr. féle Sherlock Holmes-nak, mikor lengetve van, hogy jön majd valami de Robert Downey sorozatosan vállal el más szerepeket és már a Happy kávé üzletében is érdekelt, magyarán minden zajlik, csak az előkészületek nem. Így nálunk ez is +-os hír lett, azaz nem vesszük komolyan.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

MIT JELENT A + JEL EGYES POSZTOK CÍME ELŐTT?   

A BBC Sherlock sorozat és a Robert Downey Jr.-os Sherlock Holmes filmek folytatása kapcsán rengeteg olyan hír jelenik meg, ami feltételezéseket, ígérgetéseket vagy olyan információkat tartalmaz melyek már ismertek vagy egyértelműek. Az ilyen híreket egyes olvasóink időrablónak vagy bosszantó posztnak vélhetnek. Nekik jelzi a + jel, hogy ilyen halott hír következik, így el tudják dönteni kívánják-e olvasni vagy sem. Bővebb információk: Folytatódik a Sherlock sorozat rajongóinak átverése - a "Sherlock cikkek kereszttel" résztől

FORRÁSOK:
1, Deadline - deadline.com:
‘Sherlock’ Co-Creator Says Team Would Still “Like To Make A Film” Version Of Hit Benedict Cumberbatch Series
2, Bracknell News - bracknellnews.co.uk:
Sarah Snook and Mark Gatiss take early wins at Olivier Awards
3, Korábbi hírek a blogunkról - sherlock.blog.hu
4, YouTube videó - készítő: multiKitten (skeletree productions)
Sherlock Holmes [BBC] - Oh No!

Ajánlott poszt:

horror-aron.png

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása