sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. szeptember 20. 05:29 - SzerzoiJogvedettTartalom

A Trainspotting sztár Sherlock színész elhagyta függőségét

" Aki másokat ismer, okos;
aki önmagát ismeri, bölcs;
aki másokat legyőz, erős;
aki önmagát legyőzi, hős. "
( Lao-Ce, kínai filozófus )

fuggoseg-elhagyasa.jpg

Sziasztok!

Itt van az ősz, mikor a természet elhervadásakor gyakrabban gondolunk arra, hogy sorsunk során mit hagytunk el. Ki jó, ki rossz dolgokat elevenít fel. Jonny Lee Miller a Trainspotting és a Sherlock és Watson sztárja épp ebben az időszakban osztotta meg, hogy ő bizony egy nagyon ártalmas szokásnak, az italozásnak fordított hátat. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

jonny lee miller (@jonnylmiller) által megosztott bejegyzés

 

 

 

 " Már több mint 12 éve nem voltam részeg. Többet fedeztem fel magamról ebben a 12 évben, mint az azt megelőző egész életemben. Több okból sem beszéltem soha nyilvánosan a felépülésemről, de egy általam tisztelt személy nemrég arra biztatott, hogy ne féljek. Minden nap eszembe jut, milyen volt a küzdelem, és ha te is küzdesz, szeretném, ha tudnád, hogy van segítség a közelben, és van egy az álmaidat felülmúló élet. Csak annyit kell tenned, hogy kérd ezt a segítséget. Kérdezz meg egy barátodat, vagy hívj egy segélyvonalat. A többi egyszerű. Ígérem. ♥️ " - írta közösségi oldalán, melyen közzétette egy ezt bizonyító kulcstartó fényképét, melynek felirata: " Tiszta és nyugodt több éves gyógyulásért. "

Szívből gratulálunk.

A Jonny Lee Miller által megformált Sherlock Holmes-nak, ugyan nem volt gondja az itallal, meg az eredeti Conan Doyle történetekben is mértékkel ivott a nyomozó (- Conan alkoholista édesapja miatt nem volt az italozás pártján), mégis káros szokása azért Holmes-nak is akadt: A világhírű detektív mikor már hosszú ideje nem volt munkája 7%-os kokainoldattal élt. Sajnos ezt a rossz szokását nagyon eltúlozzák a Conan Doyle utáni könyves, filmes, helyenként színházi feldolgozások. A legendás brit bűnüldöző rengeteg bűntényt oldott meg, és egy-egy esete után is jó ideig el tudta foglalni magát (aludt, bűnügyi nyilvántartását vezette, olvasott, hegedült, kémiai kísérleteket végzett), csak mikor ezen teendőit kimerítette, akkor nyúlt kábítószerhez. Szerencsére erre olyan sokszor nem került sor, hiszen a földkerekség legismertebb nyomozóját gyakran keresték Angliából vagy más országokból bajba jutott emberek rejtélyes bűnügyekkel. Ezekért a munkamániás Sherlock-nak megérte félretenni az ártalmas serkentőszereket. Doyle művében maga vallja be "Adjon problémákat! Adjon munkát!" monológjában, hogy drogok helyett ő inkább rejtélyes, hasznos teendőkre vágyik:  

A Jonny Lee Miller Sherlock és Watson (, angol nevén Elementary) sorozat nagyon eltúlozza az intelligens detektív drogok iránti függőségét. Ugyan tagadhatatlan, hogy ebből sok érdekes, esetenként mellbevágó helyzeteket is kihoznak, mégis ezzel együtt, meg ezen túl is, a bemutatott rendőrségi tanácsadó jelentősen eltér Sir Arthur Conan Doyle eredeti hősétől. Viszont az Elementary bűnmegfejtője egy szörnyű tragédia után nyúl a droghoz, majd kemény döccenők után - , akárcsak Jonny - megtalálja a helyes utat.

Miller olyan zseniálisan alakította a New York-i tanácsadó detektívet, hogy 2014-ben megkapta a MENSA "IQ-díj"-át. Akinek ez imponál ezért, akinek csak elég egy jó szó, vagy egy baráti tanács, az azért hallgasson Jonny-ra, ha szükséges és amennyiben kell kérjen segítséget!

Mert mindig megéri küzdeni egy jobb életért.

"Minden nap eszembe jut, milyen volt a küzdelem, és ha te is küzdesz, szeretném, ha tudnád, hogy van segítség a közelben, és van egy az álmaidat felülmúló élet."

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, Jonny Lee Miller saját Instagram oldala
2, Wikipedia - Jonny Lee Miller
3, YouTube - Sherlock Holmes videók:
- "Sherlock lelke és szíve" - készítette: SherlockExtra
Holmes (Jeremy Brett) magyar hangja: Tahi Tóth László
- Elementary fanvid - Devil Wouldn't Recognize You - Moriarty/Sherlock
készítő: obsessive24

Lehet jelentkezni az Október 18-ai Klubtalálkozónkra - a képre kattintva:

sherlock-holmes-klubtalalkozo-1.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása