sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. szeptember 22. 00:04 - SzerzoiJogvedettTartalom

Nincs Assassin's Creed Mirage Sherlock Holmes nélkül

assassin-s-creed-mirage.jpg

Kedves Gamerek!

Világszerte sokan várják az Assassin's Creed sorozat új játékát, a Mirage-ot. A Gamereactor-nak adott nemrég interjút a játék küldetés- és világigazgatója, Simon Arsenault. Ennek során elmesélte, hogy a Mirage-ban fellelhető nyomozómechanikákhoz két forrás nyújtott számukra ihletet: Egyrészt saját korábbi játékuk (az Assassin's Creed - még pontosabban annak legelső része - "AC 1"), illetve a Frogwares Sherlock Holmes játékai ... Nos, lehet egy videójáték kemény bunyókkal vagy öldökléssel fűszerezve, akkor is kellhet az ész, mert nagyon fontos a nyomozás izgalma.

" A célunk az volt, hogy visszatérjünk, [...], ehhez a fajta detektív-érzéshez. Ez jelen volt az AC 1-ben is, ahol, ahogy elindultál, meg kellett találnod a célpontodat. Ez tényleg nagyon mechanikus volt, de a követés, a hallgatózás és így tovább mechanikája. Aztán meg kellett ölnöd a célpontodat. " - nyilatkozta Simon.

Azonban nem csak az Assassin's Creed, hanem a Frogwares legutóbbi Sherlock Holmes játékai is segítettek kialakítani a gondos megfigyelésekre és a deduktív gondolkodásra helyezett új hangsúlyt.

" Vissza akartunk térni ehhez az érzéshez, és az inspirációt nem csak az Assassin Creed, hanem a Sherlock Holmes játékok is adták, különösen az információk csoportosítása vagy a nyomozati tábla fajtája miatt." - magyarázza Arsenault. - "Jó volt inspirációként tekinteni rá (még ha nem is használtuk pontosan ugyanúgy), például az információk megtalálására, csoportosítására, hogy a játékos emlékezhessen rájuk, és hogy a célok idővel fejlődjenek attól függően, hogy milyen információkkal rendelkezik. "

Mi is adunk információkat: Az Assassin's Creed korábban is rendelkezett a kiváló londoni detektívre utaló szálakkal: Például a játékos karaktere felvehetett Sherlock Holmes öltözéket, vagy a kalandok során felbukkant a fiatal Arthur Conan Doyle. (Assassin's Creed Syndicate)

assasin-s-creed-sherlock.jpg

És a gamerek számára nem is lehet kérdés, hogy Sherlock Holmes is egy igazi assassin (, azaz bérgyilkos). Mélyen meg vannak győződve erről.

Azt azonban hazánkban kevesebben tudják, hogy a világhírű detektív külföldi rajongói közül is sokan kedvelik az Assassin's Creed sorozatot és több rajongói alkotás született, mely a játék világát a BBC Sherlock sorozatával elegyíti. Íme egy példa:

assasin-s-creed.jpg

" Emlékezz Sherlock, semmi sem igaz, minden megengedett. "

... és, mint tudjuk, ennek ez lett a vége:

sherlock-ugrik_1.gif

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, Gamereactor - gamereactor.eu
New mechanics in Assassin's Creed Mirage are inspired by the Sherlock Holmes games
2, Assassin's Creed Wiki - assassinscreed.fandom.com
3, Képek: Ubisoft, Frogwares, Pinterest

Lehet jelentkezni az Október 18-ai Klubtalálkozónkra - a képre kattintva:

sherlock-holmes-klubtalalkozo-1.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása