sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. november 17. 03:05 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlock Holmes rock musical világpremierje 2024-ben

, ami talán szeretné, de nem fogja megváltani a világot

poison-wood-musical.jpg

Kedves Olvasók!

A Newbury-i Watermill Theatre bejelentette, hogy 2024 első bemutatója lesz a Metta Theatre-rel közösen készült új rock musical, a Sherlock Holmes and the Poison Wood (Sherlock Holmes és a méregfa) világpremierje, amelyet 2024. február 2. és március 16. között játszanak. Jegyek 20 fontért válthatóak. A zenéket, azaz 6 dalt tartalmazó, majdnem 18 perces albumot most november 9-én adták ki és 5,94 amerikai dollárba kerül.

A Sherlock Holmes és a méregefa egy felvillanyozó új rock musical, amely a díjnyertes író és rendező, P Burton-Morgan és Ben Glasstone zeneszerző legújabb együttműködését jelzi Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes- történetei alapján. - így hirdetik, meg egy cselekmény leírással.

A történet:

" London 2024. Sherlock Holmes magánnyomozóként kitartóan keresi a sikert, és egy új üggyel szembesül: egy megmagyarázhatatlan halálesettel a hírhedt oakenwoodi környezetvédelmi tiltakozó táborban. A médiaszakértő házinéni, a táplálkozási szakértő Dr. Amanda Watson támogatásával Sherlock éles szeme és fáradhatatlan igazságkeresése egyre növekvő online rajongótábort és kellemetlen behatolást hoz a magánéletébe.

A részletekbe merülve Sherlock azt gyanítja, hogy ősellenség, a tech-milliárdos és nemzetközi burgonyamágnás Jan Moriarty (- nem elírás, a neve Jan, ugyanis nő,) áll az ügy hátterében, de a játék már javában folyik, és gyorsan kell cselekedniük, hogy kiderítsék az igazságot és meghiúsítsák a terveit. A cancel-kultúra, a deepfakes és a digitális manipuláció világában csak az önfelfedezés és az elfogadás oldhatja meg ezt az ügyet.

Az ostorozóan okos és gonoszul vicces új, villanyos rockmusical a díjnyertes író és rendező, P Burton-Morgan és a zeneszerző Ben Glasstone legújabb közös munkája, amely Sir Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-történeteiből készült.

Hashtag elemi. Hashtag-ügy lezárva. "

Ennyi a leírás. Minden annyira modern, hogy Holmes haverunk például már nem hegedül, hanem elektromos gitáron játszik... Csendben jegyezzük meg, hogy az elfogadás jegyében azt is illő lenne elfogadni, hogy Watson meg Moriarty férfiak, továbbá etnikai hovatartozásukat is illendő volna tolerálni.

Érdekes furcsaság az a tény, hogy a különböző sajtóorgánumokhoz eljuttatott leírásban a bereklámozással foglalkozó annyira se tisztelte meg a főszereplő színészeket, hogy megemlítse névszerint őket. Sajnos a többi alkotó sem tarthatta megemlítésüket fontosnak, azért terjed a promoció így névtelenül, csonkán. Szóval nesze neked elfogadás van itt azért cancel-kultúra, azaz eltörlés...

Azért mi adunk nevet nekik: Arthur Darvill detektívként és Tori Allen-Martin pedig Watson-ként énekel a lenti klipben.

Mivel a darab már be volt mutatva az MTFestUK 2023 rendezvényen, ezért vannak, akik ismerik az előadást. The Theatre Cricket (A Színházi Tücsök) a következő kritikát írta blogján:

" Sherlock Holmes and the Poisonwood
egy modern csavar egy világhírű nyomozón.

A világ leghíresebb detektívjéről szóló modernizált rockmusical Sherlock Holmes és asszisztense, Dr. Watson története, akik egy mérgezéses ügyben nyomoznak, amelyet a gonosztevő, Dr. Moriarty tervez ki. A könyvekkel ellentétben Dr. Watson és Dr. Moriarty neme felcserélődik, ami segít a műsor modernizálásában, azonban a karakterábrázolások nem túl jók, mivel laposnak és hamisnak tűnnek. A show-t modernizálták, Dr Watson most egy vegán közösségi média influencer, és Dr. Moriarty leghatalmasabb eszköze a gonoszságra egy seregnyi deepfake, ami zavaró volt. (A "deepfake" szó olyan hamis képekre, videókra vagy hangfelvételekre utal, amelyeket mesterséges intelligencia segítségével hoznak létre, és amelyekben egy személy látszólag valóságos helyzetekben jelenik meg vagy beszél. - a szerkesző megjegyzése)

Az előadás egyszerűen nem tűnik valóságosnak, és azt jelentette, hogy a közönség nem érzi magát belekötve a karakterek utazásába. A műsorok dalai kicsit unalmasak, és nem igazán haladnak előre a cselekményben, olyan érzés, mintha egy kicsit beszélnének, aztán "Ó, itt az ideje egy dalnak". A párbeszédeket zavarosnak és nehezen követhetőnek találtam, mivel a narrátornak sokat kellett hozzátennie a jelenet megfestéséhez, egyszerűen túl sok minden történt. Sajnálatos módon nem hiszem, hogy ez a musical elég jó ahhoz, hogy máshol éljen, és sajnos a show számomra egyszerűen laposra sikeredett. "

Hogy Színházi Tücsöknek igaza van-e, az hamar eldönthető; íme a legjobbnak tartott dal, hiszen készítői ezzel reklámozzák az alkotást:

... nos, igen, elég feledhető dalocska ...

Földünkön jelenleg is eszméletlen sok Sherlock Holmes előadás zajlik a világot jelentő deszkákon. Kedvencünk A Sherlock Carol idén is bemutatásra kerül a karácsonyi időszakban, két különböző színészgárdával Amerikában meg Angliában. A New York-ban újrajátszott darab főszereplője Drew McVety színész, aki Vip tagunk.

Minden előadásról képtelenség lenne beszámolnunk, így igyekszünk csak az édekesebbeket elhozni. A Sherlock Holmes and the Poison wood valószínűleg nem az, mégis megemlítjük, hiszen bár úgy tűnik a világot megmenteni nem fogja és Conan Doyle szereplőinek torz kifacsarása, ám egy jó felismerés bújkál benne: Holmes alakja amúgy napjainkban is tökéletes (lenne) arra, hogy társadalmi problémákra és esetleges megoldásaira hívja fel a figyelmet minden korosztály számára, akár modern köntösben. A méregfás musical-lel valószínűleg további turnét szeretnék az alkotók, ezért hirdetik februári-márciusi bemutatót világpremiernek, ám ezekben a zord időkben inkább Sherlock Holmes oktató, gyógyító és reményt adó szerepjének tanácsos világturnéra mennie.

Mi hiszünk Sherlock Holmes-ban és bizunk benne, hogy idővel lesznek még művészek, oktatási szakemberek, akik felelősséget érezve a mai meg a jövő generiációiért méltón mutatják be a nagy detektívet, tanulságos, élvezhető történetekben.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, PLAYBILL - playbill.com
INTERNATIONAL NEWS (Nemzetközi Hírek rovat)
New Rock Musical Sherlock Holmes and the Poison Wood Will Premiere in U.K.
2, WEST END BEST FRIEND - westendbestfriend.co.uk
World premiere of new rock musical SHERLOCK HOLMES AND THE POISON WOOD to open at The Watermill
3, Stageberry - stageberry.com
New Sherlock Holmes rock musical to make world premiere
4, WATERMILL THEATRE - watermill.org.uk
SHERLOCK HOLMES AND THE POISON WOOD
5, The Theatre Cricket - thetheatrecricket.co.uk
Sherlock Holmes and the Poisonwood Review
6, YouTube videó: Elementary - Sherlock Holmes and the Poison Wood
7, GAME-OST - game-ost.com
SHERLOCK HOLMES AND THE POISON WOOD THE MUSICAL STUDIO CAST RECORDING - EP
8, Crowdfunder - crowdfunder.co.uk
Sherlock Holmes - Cast Recording

Kapcsolódó cikk: Sherlock Holmes zenével varázsolja el az új generációt

sherlock-uj-generacio.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása