sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. január 11. 05:48 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlock Holmes Irodalmi Kör

sherlock-holmes-irodalmi-kor.jpg

Magyar Sherlock Holmes Club irodalmi társaság hosszútávú terve egy irodalmi kör létrehozása, felolvasó eseményekkel. Helyszín a klub törzshelye, az Erzsébetvárosban található Deák Ferenc Könyvtár lenne, amely belvárosi biblotékája a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak, ráadásul kötődésekkel bír a legendás nyomozóhoz és az őt megteremtő íróhoz.

Célkitűzés az irodalmi társaság céljaiba beillő tevékenységek lennének: az irodalom ápolása, a világ leghíresebb detektívének művészeti, történelmi és tudományos hatásainak jobb megismertetése, valamint a neves irodalmár Sir Arthur Conan Doyle emlékének tiszteletteljes gondozása. További célirány a sherlockian rajongóknak közös élmények szerzése, illetve az olvasás és az irodalom jobb megszerettetése, meg a rajongói elképzelések összegyűjtése lenne. Teret kaphatna a nem csupán Conan Doyle által írt Sherlock Holmes művekkel való ismerkedés is.

Az új irodalmi kör tagjai részt vehetnének a Magyar Sherlock Holmes Club más rendezvényein is, például: klubtalálkozókon, kiállításokon vagy előadásokon. Várhatóan az új irodalmi kör eseményeire a Deák Ferenc Könyvtár nyitvatartási idejében, azaz hétköznapokon kerülne sor.

Kapcsolódó oldalak:

Blog Főlap - Tudnivalók a Clubról - Üzenetküldés (Email)

sherlock-holmes-irodalmi-kor.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása