sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. december 31. 04:06 - SzerzoiJogvedettTartalom

+ MARK GATISS KÉTSÉGBE EJTETTE A SHERLOCK RAJONGÓKAT

A híres detektív rajongói kétségbeestek a Screen Rant-nál

(Figyelem a cikk a Screen Rant cikkíróinak feltételezéseit tartalmazza,

nem hivatalos megerősítés a BBC Sherlock folytatásáról)

mark-gatiss-doyle-249.jpg

Sziasztok!

A BBC idén két Conan Doyle meglepetéssel rukkolt elő Karácsonyra. Az elsőnek az előélete tűnt zűrösnek, (Botrány az új Sherlock sorozat körül), ám Lucy Worsley történész dokumentumfilm sorozata a világhírű skót íróról illetve annak legendás nyomozójáról igen jól sikerült. Így a Killing Sherlock: Lucy Worsley on the Case of Conan Doyle  (Sherlock megölése: Lucy Worsley Conan Doyle ügyében) három epizódját a megtekintése után sokan megkedvelték.

ingyen megnézhető - online, regisztráció nélkül

lucy-worsley-sherlock-holmes-sorozat-teljes.jpg

Viszont utólag tűntek fel érdekes felhangok, a második BBC meglepetés, a viktoriánus korabeli író Lot No. 249 (Tételszám: 249) című alkotása kapcsán.

Utóbbi egy eredetileg Sherlock Holmes-hoz semmivel sem kötődő Doyle mű, egy természetfeletti történet, melyet a BBC Sherlock társalkotója Mark Gatiss dolgozott fel. Produkciójába úgy tűnik betett néhány sherlockian utalást, (kb. olyasmiket, mint a Marvel filmekben láthatók), ezzel kétségbe és ellentétekbe kergette a Screen Rant szórakoztató webhely cikkíróit.

Nálunk már lecsengett a BBC Sherlock mánia a hazai sajtóban, de elég sok külföldi közösségi médiában vagy szórakoztató online magazinoknál ez közel sincs így. Náluk kicsit sem csillapodik ez a mánia. A Screen Rant pont azon netes felületek közé tartozik, ami a mai napig számos cikkeket ír a Benedict Cumberbatch által megformált detektívről, várva a sorozat folytatását -, annak ellenére, hogy az utolsó rész, igen régen, 2017-ben jelent meg.

Két napja a Screen Rant-on Angel Shaw publikált egy írást, melyben azt feltételezi, hogy Gatiss új tévéfilmje az utalásokkal megágyazhat egy új, fiatalabb Sherlock Holmes-nak, aki esetleg természetfeletti rejtélyek közt nyomozhat, és akit nem Benedict Cumberbatch játszik majd.

screen-rant-ujsagirok.jpg

Pár órája ugyancsak a Screen Rant felületén Monica Coman tett közé egy cikket, melyben új véli ezek az utalások inkább az utolsó szöget jelentik a BBC Sherlock koporsójában. Pont arra utal, hogy Gatiss már nem gondolkodik a modern Sherlocked világ folytatásában. Sőt, igen jól meglesz viktoriánus szellemtörténetekkel, illetve egyéb munkákkal. A Sherlock Holmes-os utalások holmi átvezetések ezekbe.

Rövid időn belül megjelent hát két teória, mely egymással ellentétes. Angel Shaw csupán remélheti a folytatást, de egyenlőre talán sötétben tapogatózik, míg lehet Monica Coman téved. Angel Shaw mellett újraélesztésben reménykedik Hannah Gearan is a Screen Rant-nál, aki szintén közzé tette irományát erről. Olvasóik meg nyilván hasonlóan találgatnak.

Hogy mi az igazság? Az egyenlőre Mark Gatiss talánya. Lehet, csak nem bírt volt megállni egy-egy összekötést korábbi sikerszériájával, ám lehet tényleg új fejezetet nyit Benedict Cumberbatch és Martin Freeman nélkül. Esetleg következő produkcióiban csak visszautalgat a rajongóit csigázva. Minden esetre Mark Gatiss egy eszes ember, aki kiváló PR érzékkel tudja, hogy, mint alkotó művész miként legyen folyamatosan címlapokon, hírekben.

(Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Mark Gatiss a Radio Times-nak elárulta képtelen volt az összekötéseknek ellenállni és karácsonyi különlegességében egy Dr. Who utalást is csempészet.)

Ugyanakkor a Screen Rant újra tudott hírt adni igen kedvelt detektív sorozatáról és két cikkírója is lehúzhatott egy-egy bőrt ennek, meg Gatiss új feldolgozása kapcsán.

Így ennek az évnek a vége újra Sherlocked lett: Benedict Cumberbatch szavai -, a BBC hivatalos megerősítése nélkül vagy Mark Gattis BBC Sherlock munkálatai híján ugyanúgy nem tudhatjuk mi igaz és mi nem, mint egykor a napjaink London-jában játszódó nyomozós tévédrámában.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
Screen Rant - screenrant.com:
1, Kit Harington's New TV Special Was A Stealth Sherlock Prequel All Along
2, Sherlock Co-Creator Just Made Cumberbatch's Season 5 Return Even Harder
3, Sherlock Co-Creator Confirms Sneaky Holmes Cameo In His New BBC Christmas Special
4, Radio Times - radiotimes.com:
Mark Gatiss on surprise cameo in Lot No. 249: "I couldn't resist"

MIT JELENT A + JEL EGYES POSZTOK CÍME ELŐTT?

  A BBC Sherlock sorozat és a Robert Downey Jr.-os Sherlock Holmes filmek folytatása kapcsán rengeteg olyan hír jelenik meg, ami feltételezéseket, ígérgetéseket vagy olyan információkat tartalmaz melyek már ismertek vagy egyértelműek. Az ilyen híreket egyes olvasóink időrablónak vagy bosszantó posztnak vélhetnek. Nekik jelzi a + jel, hogy ilyen halott hír következik, így el tudják dönteni kívánják-e olvasni vagy sem.

Bővebb információk: Folytatódik a Sherlock sorozat rajongóinak átverése - a "Sherlock cikkek kereszttel" résztől.

Ajánlott cikkünk:

visszater-sherlock.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása