sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. május 07. 14:54 - SzerzoiJogvedettTartalom

Végvári Zsófia "Kortársunk a hamisító" előadás beszámoló

vegvari-zsofia-eloadas1.png

Kedves Olvasóink!

Tegnap, május 6-án (hétfőn) 17 órától, napsütéses időben előadásunk volt a Deák Ferenc Könyvtárban. Az előadást a médiából jól ismert festményvizsgálati szakértő Végvári Zsófia, a Festményvizsgálati Labor (festmenyvizsgalat.hu) vezetője tartotta, teltház előtt. Az esemény jó hangulatban zajlott és számos fontos érdekességet tudhattunk meg a festményekről. Zsófia valóban úgy nyomoz a festmények után, mint Sherlock Holmes, tisztában kell lennie művészettörténettel, kémiával, fizikával, alkalmaznia kell csúcstechnológiát, meg nagyon figyelnie kell a részletekre.

Az előadás közben több nevetés felhangzott, sőt a kedves résztvevőknek saját kérdéseik meg kedves történeteik is voltak az előadás végén. Sajnos a könyvtár beosztása miatt lehetetlen egy képen minden részvevőt megörökíteni, de mutatunk fotókat a rendezvényről.

zsofia-eloadasa1.gif

A nagy sikerre való tekintettel Végvári Zsófia, a Deák Ferenc Könyvtár és mi is úgy tervezzük, hogy majd más témákban de folytatjuk még a festmények megismerését Zsófival.

Örömmel jelentjük, hogy a Sherlockian Könyvfelajánlás programunk sikeres. Nemcsak kedves könyvfelajánlókat találunk hozzá, de sikerült a bibliotéka olvasóinak figyelmét is felhívni a Sherlock Holmes Könyvekre. A könyvtárosok visszajelzései szerint van, aki egyszerre négy könyvet kölcsönöz ki a nagy detektívről.

Ennek örömére a kedves könyvtárosok a "Sherlock Holmes könyvasztalt" még figyelemfelkeltőbb helyre, közelebb tették a bejárathoz - , az alábbiakban láthattok róla képet -, mi pedig folytatjuk a Sherlockian Könyvfelajánlás programukat, amit kedvetek szerint továbbra is támogathattok.

konyvasztal.png

Végül, de nem utolsósorban szeretnénk felhívni szíves figyelmeteket a közelgő új előadásunkra, mely szintén Deák Ferenc Könyvtárban a lesz és lehet még jelentkezni rá:

KÖVETKEZŐ ELŐADÁSUNK: 2024. május 15. (szerda) 17:00

detektives-eloadas.jpg

Dr. Szomor Sándor  címzetes rendőr ezredes, kriminalisztikai szakjogász képzésbe meghívott egyetemi oktató előadása a "Legendás detektívek"-ről

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása