sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. augusztus 13. 14:54 - SzerzoiJogvedettTartalom

Látod a nyomot? játék - Megfejtés???

nyomjatek.png

Hellósztok!

Érkezett egy email. Idézünk belőle:

" Próbálkoznék.Mycroft szerint számít a cím.Szószoros értelemben egy nyomot látok,a Bhaskarvilla ebét az utolsó videóban.Ez szerintem túl kicsi a kutyához képest. "

jatekgif1.gif

- Persze, hogy nagy dög és van nyoma, ő a Sátán Kutyája. Már Conan Doyle történetében is gigantikus volt meg rémísztő nyomokat hagyott.

" - Mik voltak ezek? Lábnyomok?
- Lábnyomok.
- Férfié vagy nőé?
- Mister Holmes, ezek a nyomok egy hatalmas kutya lábnyomai voltak."
(Sir Arthur Conan Doyle: A Sátán Kutyája - idézet)

jatekgif2.gif

- Sherlock!

Ne terelj azért, mert rám vagy mérges. Nyilván egy filmelőzetesben a készítők szabják meg a fenevad méretét, de a saját maguk által megadott nyomhoz képest nagyon elméretezték. 

jateknyomnagysag.png

(A nyoma tekintélyes, ám jóval kisebb, mint egy ember, viszont a teste sokkal nagyobb, mint egy ember.)

Az email író jelezte ezt. Az indiai előzetesben van a hiba.

jatekgif3.gif

- Igazán bazinagy baki.

NYERTES:

Kovács Krisztán (Budapest)

Gratulálunk!

MEGJEGYZÉSEK: 

Conan Doyle történetében a pokoli eb masztiff és véreb keveréke. Ez a fajta jószág valóban hatalmas és olyan veszélyes, hogy számos ország betiltotta a tenyésztését és tartását. Termetes méretében Doyle nem tévedett, ám abban igen, hogy testét foszforral kenték volna, az ugyanis olyan mérgező, hogy sem az állat, sem a gazdája nem élte volna túl.

Mivel ez a történet sokszor fel lett dolgozva, elég szép kihívás az újabb filmkészítőknek, hogy a Sátán Kutyája a korábbi filmektől eltérő, de ugyanakkor félelmetes ábrázolást kapjon. Ebben az indiai verzióban a fenevad fekete párduc-szerű lény, mely jobban illik a térség adott élővilágához. Míg egyeseknek hirtelen igen megdöbbentő lehet, hogy a kutyából nagymacska lett, az igazi Sherlock Holmes rajongók tudják, hogy a vörös szemű lápvidéki rémben volt nagymacskás vonás, ugyanúgy csúcsragadozó volt és a mérete emlékeztetett oroszlánéra: " Ösztövér volt, és elvadult, csaknem akkora, mint egy kisebb fajta oroszlán. " - jegyezte meg róla Watson. Tehát az alkotók változtatása érthető és művészi. A túlzottan nagy mérete még beleférne a művészi szabadságba, ám sehogy sem állna meg a termetéhez képest kisebb lábakon.

Mivel a monitorok fénybeállításai eltérőek, ezért az előzetesből kivett képeket világosítottuk és színfrissítéssel láttuk el, hogy aki esetleg a monitora miatt nem látta jól, az is megtekinthesse a részleteket. Az egyik képen körvonallal kiemeltük Sherlock Holmes alakját, ám az arányokon, tárgyakon, szereplőkön semmit sem változtattunk.

Megjegyzendő még az alkotók védelmében, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik és hasonló méretezési hibát egyes sherlockianok szerint Conan Doyle is elkövetett "A pettyes pánt" című novellában szereplő kígyó méretével, illetve a történetben említett tejivás sem jellemző a kígyókra.

Mi mindennek ellenére meg ezzekkel együtt is igen klassznak tartjuk az előzetest, amiből nagyon szívesen látnánk filmet. Köszönjük, hogy velünk játszottatok!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

AJÁNLOTT POSZT:

elozetesek.png

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása