sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. október 22. 23:40 - SzerzoiJogvedettTartalom

Streaming csatornán is elér az ifjúsághoz a világhírű detektív

filmrise.png

Kedves Olvasók!

Bár hazánk makacsul nem vesz tudomást a világot behálozó Sherlock Holmes mániáról, azért a földkerekség legnagyszerűbb detektíve fantasztikus virágkorát éli határainkon túl. Hihetetlen mennyi a Baker Street-i zseniről bemutatandó színdarabot (prózait vagy musical-t) lelünk a neten és mennyi temérdek könyv jelenik meg róla, valamint hány egyéb sherlockian esemény van a 2024-es, 2025-ös évre meghirdetve. Most azonban friss, mai hír, hogy maga a FilmRise is a detektívkirállyal bővít. 

A FilmRise széles körben elismert, legnagyobb független műsorkínálatot nyújtó, reklámokkal támogatott streamingszolgáltató világszerte. Kínálatát hat új csatornával gazdagítja és ezek közül elsőként említi, hogy lesz egy kimondottan a nagy nyomozónak szentelt, mégpedig a: "Sherlock Holmes Channel". Nemrég említettük, hogy a BBC "Sherlock" sorozata (Benedict Cumberbatch és Martin Freeman főszereplésével) külföldön virágkorát éli a streaming csatornáknak hála. Nos, jó hír, hogy a FilmeRise kínálatában Jeremy Brett legendás sorozata a "Sherlock Holmes kalandjai" is szerepel. Így joggal reménykedhetünk benne, hogy a mai fiatalság megismerheti a Conan Doyle detektívtörténeteinek leghűbb adaptációjának tekintendő filmalkotást. Egy biztos a hazánkban ismert Holmes filmekkel, meg a csak külföldön ismert pazar Sherlock Holmes filmkínálattal igazán tartalmas lehet az új csatorna, izgalmát pedig a világ legkülöncebb rejtvényfejtője biztosítja: 

Említsük meg, hogy a FilmRise egy külön a Z generációnak (vagyis az 1995 és 2009 születetteknek) szánt csatornát is indít, a "Sherlock Holmes Channel"-t azonban mégis előbb jelentették be, ami arra utal, hogy úgy vélik ez minden korosztály érdeklődésére számot tarthat és a legnépszerűbb lehet az új csatornák között. Hisszük, hogy a "Sherlock Holmes Channel" sok fiatal kíváncsiságát felkelti az olvasás, a megfigyelés, a logikus gondolkodás, az erkölcs és az igazságszolgáltatás iránt.

telehetsz.png

Végül pedig nagy örömmel jelentjük, hogy a megjelenését körülvevő sok megpróbáltatás után már kapható Richard Wolfrik Galland "Te lehetsz Sherlock Holmes" című könyve.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

FORRÁSOK:
1,
StreamTv INSIDER - streamtvinsider.com:
Sherlock Holmes, Z Nation highlight FilmRise’s latest slate of FAST channels
2,
FilmRise - filmrise.com:
The Adventures of Sherlock Holmes
3,
Richard Wolfrik Galland "Te lehetsz Sherlock Holmes" könyv:
HVG kiadó (email)

AJÁNLOTT POSZT:

filmvilagban-tarol.png

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása