sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. március 06. 04:54 - SzerzoiJogvedettTartalom

SHERLOCK MÁNIA - Eljött a GYŰJTŐK ÉVE - A játszma elkezdődött

sherlock-gyujtok-eve.png

Kedves Rajongók!

Még alig telt az évből és csak pár napja számoltunk be róla, hogy újra Sherlock Holmes filmek reneszánsza várható -, igaz, a közeledő filmes alkotások egyáltalán nem kanonikusak, azaz sajnos már sem Conan Doyle eredeti történeteire vagy karaktereire nem hasonlítanak - , mégis a külföldön csillapíthatatlan, óriási Sherlock Mániából idén elég szépen kijut nekünk magyaroknak is. Az említett filmeken túl 2024-ben számos élmény juthat a gyűjtők számára ugyancsak.

Bizony készüljünk fel rá, hogy ebben az évben is sokat hallunk Sherlock Holmes barátunkról mind a külföldi és mind a magyar médiában. (Itt köszönjük meg, hogy kedvencünkről és klubunkról februárban hazánk egyik legolvasottabb magazinja, a Szabad Föld újság írt terjedelmes cikket.) Most azonban bemutatjuk mikre számíthatnak a gyűjtés izgalmának élő rajongók:

Mától előrendelhető a FANBASE (fanbase.hu) webáruházában a Sherlock Hound, azaz Sherlock Holmes a mesterkopó figura, melyet a róla szóló rajzfilm idei, 40. évfordulójára adtak ki. A luxusárú 10 centis figura igazi csemege a gyűjtők számára, hiszen limitált kiadás keretében mindössze 350 példányt készítettek belőle.sherlock-kopo.png

A kedves, éles eszű eb, Conan Doyle hőséhez hasonlóan a remény jelképe. Rajzfilmsorozatának szívmelengető, vidám dalát és annak magyar szövegét a Japán Sherlock Holmes Kiállítás posztunkban mutattuk be.fanbase-termekek.png

A különleges nyomozókutya mellett a FANBASE kínálatában már elérhető a Funko POP figura Marvel Deadpool 30th Sherlock Deadpool Exkluzív vagy a Fate/Grand Order 1/8 Ruler/Sherlock Holmes PVC szobor figura és nyárra várható a WizKids HeroClix Iconix: Sherlock Holmes, melyben több ismert karakterhez juthatunk a Baker Street-i világból.

gemklub-kinalat.png

Ám, mivel a Holmes játékokból sosem elég nem feledhetjük, hogy detektíves társasjátékokat vehetünk a GémKlub (gemklub.hu) honlapján, ahol nagy választék fogad minket.

Továbbá a jateksport.hu oldalon vehető gyönyörű, luxus kártyacsomag, a Sherlock Holmes Playing Cards (2nd Edition) by Kings Wild. Ennek érdekességeiről hamarosan külön posztban számolunk be, addig is egy bemutató videóval kedveskedünk róla:

sherlock-faliora.jpg

Természetesen még bárkinek beszerezhető a Fonografik BBC Sherlock bakelitóra, valamint a Zsolt's Workshop Sherlock Holmes dísz.

detektiv-disz.png

A rejtélyeken szívesen gondolkodó fanoknak pedig a könyvek piacán az augusztusban megjelenő Te lehetsz Sherlock Holmes kiadvány okozhat nagy örömöt. A Richard Wolfrik Galland író és játéktervező tollából érkező kötet a HVG Könyvek jóvoltából kerül hazánkban megjelenésre.

telehetsz.png

Az Egyesült Királyságban élő író, Richard Wolfrik Galland dolgozott a Games Workshop magazin szerkesztőjeként és a Hasbro játéktervezőjeként az Egyesült Királyságban és a Sony Japannál. Jelenleg a Warm Acre Games kreatív igazgatója, amely egy sikeres független, különböző típusú játékokat kiadó cég. Így igazi szakember kínál majd nekünk játékos Sherlock Holmes kalandokat. Könyvében három interaktív esetnek eredhetünk a nyomába.

Tekintve a világhírű detektív közkedveltségét az év nyilván hoz majd egyéb érdekességeket is, melyekről igyekszünk beszámolni Nektek.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

A webáruházak a zöld színű linkekre kattintva érhetőek el.

FEJLÉC:
1. kép: Glen Miranker gyűjtő, akinek a Sherlock Holmes 221 tárgyban kiállítás köszönhető
2. kép: Sherlock Holmes illusztráció
3. kép: Jeremy Brett a detektívet legendásan megformáló színész Marvin Epstein Sherlock Holmes gyűjtővel
FORRÁSOK:
1, az említett webáruházak oldalai
2, korábbai saját cikkeink innen a sherlock.blog.hu-ról
3, Richard Wolfrik Galland információk:
bookshop.org: "Books by Richard Galland"

MEGJEGYZÉS: Ez a cikk nem fizetett hirdetés, a gyűjtéssel foglalkozó rajongók tájékoztatására jelentettük meg.

AJÁNLOTT POSZT:

krimi-kedvelo-szultan.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása