sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. június 03. 19:38 - SzerzoiJogvedettTartalom

Szárnyaló jókedv

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Madarat lehetne fogatni velünk szárnyaló jókedvünkben. Ugyanis tervezett Sherlock Holmes kiállításunkra sikerült beszereznünk libás termékeket. Ezúton is nagyon szépen köszönjük Molnár Csaba meg Kriszta jóindulatát, bizalmát és segítségét felénk.

Libák A Kék Karbunkulus eseténél szerepelnek, melyben Sherlock Holmes szárnyas szakértőnek nevezi magát. Itt említendő meg azon tény, hogy kedvenc detektívünkhöz ihletet adó Dr. Joseph Bell professzor egykoron bizony szívesen tanulmányozta a madarakat.

Mivel Arthur Conan Doyle bűnmegfejtő hőse a remény szimbóluma, ki az önbizalomnak sincs híján, hát illendően ide teszünk egy szép, reményről és magabiztosságról szóló idézetet a zseniális francia irodalmártól, Victor Hugo-tól: "Légy hasonló az égen szálló madárhoz... aki a törékeny gallyon megpihenve átéli az alatta tátongó mélységet, mégis vígan énekel, mert bízik szárnyai erejében."

A kiállításra nem szerettünk volna kitömött állatot vagy giccses porcelán libát, így hangulatos, ódon illő termékekre esett a választásunk, melyek főleg az előkelő sötétkék, lila és fehér színekben pompáznak. Kis történetet is kitaláltunk hozzájuk, de erről többet most nem regélünk. Maradjon meg nektek némi misztikum. Inkább mutatunk annyit, amit lehet:

sherlock-kek-karbunkulus.jpg

(Az életben szebbek, mint itt a képen - még mindig csak gyengébb felvételeket tud készíteni a mobilkamera.)

A Kék Karbunkulusnak megfelelő tárgy beszerzése sajnos még nem sikerült. Eddigi kutatásaink alapján nagy kihívás lesz, de ez nem szegi kedvünk. Folyamatosan keresgélünk, ám ötleteket vagy felajánlást is szívesen fogadunk. (Kapcsolódó linkek: ÜZENET KÜLDÉS és ADOMÁNYOK)

Szeretnénk felhívni megtisztelő figyelmeteket, hogy ősszel Sherlock Holmes nyereményjátékot tervezünk. Ennek kapcsán a nyereménytárgyak felől - már előre - Ti dönthettek szavazással, az alábbi linkre kattintva:

sherlock.blog.hu/2022/06/03/szavazas_a_kovetkezo_jatekunkhoz 

Köszönjük, hogy ma is velünk tartottatok.

Kellemes hétvégét kíván: a Magyar Sherlock Holmes Club

Ehétvégi Programajánló: Képregényfesztiválra vonul Sherlock

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása