sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. február 25. 01:41 - SzerzoiJogvedettTartalom

BŰNÜGYEK: REJTÉLY SKÓCIÁBAN - AZ OSCAR SLATER ÜGY

Kedves Conan Doyle és Sherlock Holmes Rajongók!

Miért maradnánk ezen a héten bűnügyi izgalmak vagy magyar vonatkozás nélkül? A krimirajongókat, Sherlock Holmes vagy Conan Doyle kedvelőket jó fél órás, ingyenes filmnézésre hívjuk. A videó a G.V. Cooper History YouTube Csatornán jelent meg. Ennek a csatornának nem véletlenül van népes, 17 ezernél több követője hazánkban. Ugyanis készítője, egy magyar fiatalember, alaposan, logikusan, meg igen érdekfeszítően foglalkozik híres rejtélyekkel. Ezúttal Sir Arthur Conan Doyle nyomozását dolgozta fel, egy valódi bűneset kapcsán, mely során a neves skót író megmentette egy ártatlan ember, Oscar Slater életét. Doyle nem egyszer menetett meg másokat, ám a most bemutatott ügy több szempontból is roppant érdekes.

Az újságok 1908 Karácsonya előtt pár nappal címlapjaikon ezt írták: "SZÖRNYŰ GYILKOSSÁG GLASGOW-BAN!" És ez a mondat nem holmi szenzációhajhász cím volt a hírlapok elején, hanem az első híradás egy furcsa ügyről, mely Conan Doyle-nak is hosszú ideig komoly fejtörést és temérdek munkát okozott.

Tartsatok velünk! Mozizzunk együtt! Kényelmesen hátradőlni! Aki szeretné, annak rágcsát vagy takarót előkészíteni és kezdődjék a mozi! 

Köszönet a G.V. Cooper History Csatornának a remek munkáért!

Aki pedig maga is szívesen megfejtene rejtélyeket, annak ötöt is kínálunk NYEREMÉNYJÁTÉKunkban, ahol a helyes megfejtő Benedict Cumberbatch és Martin Freeman ábrás BBC Sherlock nyereménytárgyakhoz juthat. Egyúttal elnyeri blogunkon "A Következtetés Nagymestere" címet is. Kalandra fel!

Ha érdekel a NYEREMÉNYJÁTÉK , akkor kérünk kattints a képre: 

nyeremenyjatek-kovetkeztetes.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása