sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. október 13. 17:45 - SzerzoiJogvedettTartalom

Cikket írhatunk Conan Doyle legnagyobb online tudástárába

tudastar-cikk.png

Kedves Olvasóink!

Kis társaságunk, a Magyar Sherlock Holmes Club külföldön jobban ismertebb és megbecsültebb, mint hazánkban. Határainkon túl pedig nagy örömünkre valami fergeteges Sherlock Holmes mánia tombol idén is. A 2024-es év nekünk szintén szerencsés számos vonatkozásban. Azon szenzációs hírünket, hogy Conan Doyle, a híres író járt Magyarországon nem csupán a Szabad Föld magazin közölte és a jövőben a "Nagy Sherlockian Évkönyv" a Baker Street Almanac, illetve az Indiai Sherlock Holmes Társaság e-magazinja fogja megjelentetni, hanem a neves irodalmár legnagyobb online tudástára a The Arthur Conan Doyle Encyclopedia (arthur-conan-doyle.com) is, mégpedig a mi szavainkkal, a mi kutatási eredményeinkkel.

acdencyclopedia.jpg

The Arthur Conan Doyle Encyclopedia

A komoly gyűjtemény több, mint 8 100 oldalon és több, mint 31 000 képpel számol be a világhírű szerző kalandos életéről, rendkívüli munkásságáról, valamint annak máig tartó hatásairól. Az elképesztő információgyűjtemény főszerkesztője Alexis Barquin a héten cikk megírására kért fel bennünket tudástárába, Sir Arthur Conan Doyle és Magyarország kapcsolatáról. Létezésünk óta külföldről már számos megtisztelő felkérést kaptunk, de ez számunkra mind közül a legmegtisztelőbb. Kimondhatatlanul örülünk, hogy hazánk jóhírét meg egy izgamas kulturális hírt vihetünk külföldre, miközben kicsit Conan Doyle életének krónikáját bővítjük.

jeremy-brett-felnez.gif

Szíves elnézéseteket kérjük, amiért ritkábban jelennek posztjaink. Szervezzük az őszi előadásainkat is és talán magyar sherlockian vonatkozásban ugyancsak megvalósíthatunk valamit, amire régóta vágyunk. Mindez sok háttérmunkát igényel, amire nagyon korlátozott a kapacitásunk, ám rendületlenül haladunk, miközben Veletek vagyunk és szeretjük a látogatásaitokat, meg nekünk írt üzeneteiteket. Veletek vagyunk, ahogy Ti is velünk és ezt köszönjük.

szomor-sandor-eloadaskep.jpg

Hálánknak pedig nem lehet vége, hiszen október 9-én (szerdán) Dr. Szomor Sándor Tanár Úr egy csodálatos előadást tartott nekünk törzshelyünkön, a Deák Ferenc Könyvtárban, amit ezúton is köszönünk. Élveztük mialatt megint sok érdekes tényt tudtunk meg detektívtörténeteket író világhírű írókról, valamint a magyar rendőrökről. 

Pár nappal korábban, október 4-én (pénteken) pedig vendégek voltunk a Magyar Pipa Club (pipaclub.hu) Elnökségi Tisztújító Közgyűlésén, mely hangulatos, remek esemény volt. Közben Sherlock Holmes lopótök pipájáról bővültek ismereteink. Itt szeretnénk nagyon megköszönni Ercsényi Tamásnak (Sherlock Holmes rajongónak és követőnknek) a meghívást meg az alábbi képen látható Sherlock Holmes gyufásdobozt, melyet Csehország fővárosában, Prágában vett nekünk. Ezt nagy becsben tartva a kollekciónkban őrizzük.

sherlock-gyufadoboz.png

Még mindig nem adtuk fel abbéli terveinket, hogy egyszer szeretnénk egy magyar Sherlock Holmes Kiállítást, ha összejön ezt a szép kincset Ti is életnagyságban láthatjátok. Addig is a kiállításra szánt dolgokat Magyarország több pontján tároljuk, várva a nagy alkalomra.

jeremy-brett-pipa.gif

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása