sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. május 22. 22:59 - SzerzoiJogvedettTartalom

Hollywoodi sztár köszöntötte Conan Doyle-t - William Shatner gratulált

william-shatner-arthur-conan-doyle.jpg

Sziasztok! 163 éve 1859-ben, pont ezen a napon, május 22-én született egy sokoldalú ember, aki a világ egyik legtehetségesebb írója lett; Sir Arthur Conan Doyle. Nemcsak különleges életet élt, de azóta is hatással van a világra és az emberiségre. Neki köszönhető Sherlock Holmes, aki generációkat inspirál, tömegeknek ad reményt és biztonságosabbá tette a világot a kriminalisztika beindításával. Ezen kívül Conan Doyle spiritiszta műveket és még Sir Winston Churchill által is nagyra tartott történelmi regényeket is ránk hagyott.

Akárcsak leghíresebb teremtményéről Sherlock Holmes-ról, úgy Doyle-ról is rengeteg remekmű készült: festmények, szobrok, bélyegek, filmek, könyvek. Napjainkban is sokan szívesen emlékeznek rá. Idén William Shatner kanadai színész, Hollywood sztárja tisztelgett neki egy vidám köszöntővel. A felvételen William Shatner végig Arthur-hoz beszél és még énekel is neki. Nem csoda, hogy ezt az érdekességet maga az Arthur Conan Doyle Társaság (Arthur Conan Doyle Society) is büszkén közzétette közösségi oldalán.

 

Aki pedig még hosszabb és komolyabb kikapcsolódást szeretne, annak is kedveskedünk: megnézhet online dokumentumfilmeket a híres skót íróról meg a nagyszerű detektívről:

Magyar nyelvű dokumentumfilm - sherlock.blog.hu

Angol nyelvű dokumentumfilmek - sherlockian-sherlock.com

A dokumentumfilmek ingyenesek és nem igényelnek regisztrációt vagy hosszas fájletöltést. (Videómegosztós felvételek, például: YouTube, Vimeo)

( Megjegyzés: A Sherlock Holmes-ról szóló első angol előadást az a Jeremy Black történész professzor tartja, akinek könyvborítójára mi írhattunk véleményt. Kapcsolódó posztunk: Véleményt adtunk Jeremy Black professzor új könyvéhez

Jó szórakozást! 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása