sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. június 21. 18:25 - SzerzoiJogvedettTartalom

A magyar rendőrnek Czári Dénesnek irigylésre méltó memóriája van

czari-denes.jpg

Kedves Olvasók! Sherlock Holmes napjainkban is világszerte foglalkoztatja a bűnüldözőket, így hazánk kriminológusait is. Büszkén jelentjük, hogy a magyar rendőrségnek Sherlock Junior bűnügyi vetélkedője van, ahol a fiatalok figyelmét hívják fel a rejtélyes bűnüldözésre.

Most egy olyan hírről adunk információt, ami bár korábban esett meg mostanában kelt csak szárnyra. Czári Dénes (fejlécünk első képén) rendőr őrmester irigylésre méltó memóriával rendelkezik, akárcsak a legnépszerűbb detektív Sherlock Holmes.

A BRFK (Budapesti Rendőr-főkapitányság) az alábbi információkat tette közzé:

"Madarat tolláról, rablót ruhájáról, tartja nálunk a mondás. Sokszor előfordul, hogy a kamerákon nem látszódik jól a bűncselekményt elkövetők arca, azonban a rendőrök, akik pásztázzák a felvételeket, mindent elraktároznak magukban a keresett ismeretlenről. A ruháját, tetoválásait, és bármit, amiről felismerhetőek.

Még januárban raboltak ki egy férfit a VII. kerületben, az Almássy utcában; a támadó először megütötte a sértettet, majd a falhoz nyomta, és fenyegetőzések közepette kivette a kabátjából a közel 80 ezer forintot tartalmazó pénztárcáját, majd elmenekült. Az egyenruhások haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és rabló felkutatását, majd a kamerafelvéelek alapján próbálták azonosítani.

Pár nappal később Czári Dénes r. őrmester a rendőrkapitányság előterében látott meg egy férfit, aki ügyintézés miatt ment be a kapitányságra. Kollégánk rögtön ráismert a korábbi kamrafelvételeken látható rablóra; a 39 éves férfi egy az egyben azt a ruhát hordta, mint amikor a támadást elkövette. A rendőrök Sz. Norbertet elfogták, majd rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatásán részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök pedig őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. A VII. kerületi nyomozók azóta a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig átadták az ügyészségnek."

Gratulálunk Czári Dénesnek! :-)

Külön köszönetünket fejezzük ki azért, mert Erzsébetváros helyzetének javításáért is fáradhatatlanul tesznek hazánk rendőrei, pedig a kerületben a Bulinegyed miatt nagyon kemény a helyzet. (Klubunk budapesti székhelye a VII. kerületben található, így jól tudjuk milyen jelenségek zajlanak a környéken.)

Mint írtunk róla Sherlock Holmes gondolkodásmódja tanulható és a hétköznapi emberek is elsajátíthatják. Ezzel már foglalkozni is kezdtünk itt a blogunkon. (Például a legutóbbi posztunkban: Bízz Magadban! Bízz Agyadban! 1.) Most viszont az aktív vagy leendő bűnözőknek tanácsolnánk valamit: Sose sántikáljanak rosszban! A mai világban a bűnüldözők számára olyan fejlett technológiák állnak a rendelkezésre, hogy jó nyomozásnál szinte lehetetlen elkerülni a lebukást. Ne üljenek fel az ID (Investigation Discovery) tévécsatorna által bemutatott dokumentumfilmeknek! Ugyanis az amerikai rendőrség sajnos már régóta nem képviseli a logika magas iskoláját. A dokumentumfilmekben bemutatott hibákon túl, Nógrádi György magyar biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, a hadtudományok kandidátusa is azt állítja: "Az amerikai rendőrök a legrosszabb rendőrök a világon." Viszont a magyar bűnmegfejtőknek ugyanakkor a sokrétű technikai arzenálon túl briliáns a memóriája is. Az a magyar logika segíti őket, ami számos zseniális magyar feltalálót és találmányt adott a világnak. Szóval, aki első vagy újabb bűncselekményét tervezi; tegyen le róla! Ha pedig ismerünk valakit, aki elárulta, hogy bűntettre készül haladétalanul beszéljük le arról! A mesékben a rossz elnyeri méltó büntetését és ez gyakran az életben is így van.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Ajánlott voksolás: Szavazás a következő nyereményjátékunkhoz

Megjelent a Kriminalisztika könyv: tudnivalók a képre kattintva

kriminalisztika-konyv-tankonyv.jpg

Fenyvesi Csaba, Herke Csongor professzorok és más kriminalisztikai szakértők könyve a modern kriminalisztikáról

Tudtad, hogy ingyenes a Kriminalisztikai Kiállítás megtekintése a fővárosi Rendőrmúzeumban? információk a képre kattintva

sherlock-holmes-budapesten.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása