sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. június 26. 04:46 - SzerzoiJogvedettTartalom

Mi igaz a Johnny Depp karrierjéről és a Sherlock Holmes 3 hírekből?

sherlock-holmes-3-hirek-2022.jpg

Jó napot! Robert Downey Jr, Jude Law és a legnagyszerűbb detektív rajongói régóta várják a Sherlock Holmes 3-at. Telik az idő, múlnak az évek, nő a várakozás. Közben sorjáznak a hírek, álhírek, így már nem lehet tudni mi igaz és mi nem. Egy biztos az új Sherlock Holmes film még nem került a mozikba, ám forgatási képek, vagy a szereplők nyilatkozatai se jelentek meg. Felbukkantak viszont klikkvadász cikkek, meg a rajongók által közösségi videómegosztókra gyártott hamis trailer videók (1.), melyek az előző Sherlock Holmes részekből meg más Robert Downey Jr.-os filmekből lettek mesterien összevágva... Nos, itt az ideje, hogy összeszedjük eddig milyen információkat tudunk. (Cikkünket több forrásból merítettünk, melyeket felsorolunk írásunk végén.)

A harmadik rész elkezdését a Covid-járvány küldte kényszerpihenőre, majd Guy Ritchie helyett Dexter Fletcher lett rendezőnek megnevezve. A napokban terjedt el a neten azon információ, hogy Dexer Fletcher megerősítette a folytatást. Ám az eredeti interjúban nem pont ezt igazoló mondatok állnak. Idézzük magyarra fordítva:

"Gondolod, hogy valaha elkészül a Sherlock Holmes 3? Mi volt olyan nehéz, hogy ez elinduljon?

A világjárvány kisiklatta. Szerintem meg fogjuk csinálni. Szerintem meg kell csinálni. Sajnos nem tudom, hogy mi ennek az idővonala, de szerintem meg kell, hogy legyen. Ez fantasztikus. Szerintem a megfelelő embereknek kell a megfelelő helyen és időben lenniük. Szerintem erről van szó. Ez a sors egyik kegyetlen fordulata, amikor a világjárvány lecsapott szétszórta az embereket szerte a világban. De tudom, hogy az étvágy hatalmas erre, és biztos vagyok benne, hogy vannak mások is, akik ennek nagyon is tudatában vannak. De úgy gondolom, hogy ennek így kell lennie, mert ez zseniális. Nagyon remélem."  (2. )

- tehát ez nem megerősítés, hanem csak remény a rendező részéről.

Szintén hír volt idén, hogy Johnny Deep főgonosz lesz a Sherlock Holmes 3. részében. Később azonban ennek cáfolata jelent meg, mondván ez csupán Facebook-on gerjesztett álhír volt, mely elterjedt. Az biztos, hogy Robert Downey Jr. barátságban van Johnny Deep-pel és az elsők közt volt, aki gratulált az Amber Heard-dal zajló per örömteli lezárásához. (3.) Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy konzultáltak is a Sherlock Holmes 3. ügyében.

Vannak akik úgy vélik Deep karrierje végleg megfeneklett a botrányos Amber Heard ügy miatt. Egyesek szerint többé filmszerepet sem fog kapni, ám az IMDb filmadatbázis szerint a tehetséges színésznek most is akad munkája. (6a)

Ami viszont tény, hogy Robert Downey ismert alakításait, így Sherlock Holmes, a Vasember vagy Charlie Chaplin alakját is használja mikor jó ügyről van szó. Twitter oldalán tavaly ősszel a swau.com-ot ajánlotta (4.), ahol az ő eredeti aláírásához vagy Vasemberes tárgyakhoz lehet hozzájutni. Az így befolyt összeget pedig teljes mértékben környezetvédelemre fordítják. 

robert-downey-jr-autograph.jpg

(Zárójelben jegyezzük meg, hogy szintén a swau.com-on beszerezhető Natalie Portman, Cate Blanchett vagy Tom Hiddleston autogramja is. - 5.)

Szintén ebben az évben, áprilisban járta be a netet, hogy Robert Downey multiverzumot képzel el a legendás brit detektívnek és a Sherlock Holmes 3 leforgatása után  az HBO MAX-ra kerül a briliáns nyomozó, méghozzá akár két más-más történetű sorozattal. Majd jöttek azok a félelmek, hogy igazából az évek alatt túl sok változtatáson mehetett át a folytatásnak szánt történet és készítői ugyanúgy belezavarodtak az események kavalkádjába, mint egykor a BBC Sherlock sorozatának írói (a 3. évadtól). 

sherlock-v-sorozat-folytatas.jpg

És megint telt az idő bizonyítékok nélkül arról, hogy legalább elkezdődött volna a film készítése. Sehol egy forgatási kép, még csak azt sem tudni kik lesznek az új szereplők vagy milyen ügyben nyomozhat Downey bűnüldözője.

Összességében úgy tűnik, hogy a Sherlock Holmes 3. folytatása ugyanúgy veszni látszik, mint a Sherlock sorozat 5 évada, Benedict Cumberbatch főszereplésével. Ilyen értelemben a viktoriánus korban játszódó detektív történet utólérte modern társát. Az évek múlnak, csak a találgatások tömkelege meg a várakozás nem hagy alább... - Valamiben azonban leelőzi a Benedict Cumberbatch-féle verziót: a Sherlock Holmes 3. mai napig jelezve van az IMDb filmadatbázison, míg a BBC-től a Sherlock 5 ezt az elmúlt években egyszer sem érte el. (6b-6c) Igaz ez a jelzés nem jelenti azt, hogy tényleg megvalósul a Dexter Fletcher által remélt folytatás, de talán picit nagyobb reménnyel szolgálhat, mint amivel jelenleg a BBC Sherlock rajongói élhetnek.

Ami biztos, hogy Sherlock Holmes kalandjait már 135 éve, 1887 óta élvezheti az emberiség, hisz Arthur Conan Doyle akkor jelentette meg első történetét híres karakteréről. (Ez A Study in Scarlet - A Bíborvörös Dolgozószoba este volt.) Holmes alakja azóta is minden korban megragadja az emberek képzeletét. Doyle tanácsadó detektíve a színházak, filmek, könyvek és képregények megasztárja. Történetét filmen, színpadon vagy hangjátékban többezer színész játszotta világszerte. Szinten ilyen népes a nyomozó fiktív kalandjait megíró szerzők tábora, akik Doyle-hoz hűen vagy sajnos nagyon méltatlanul felhasználták a Baker Street-i zseni alakját. Akár jól vagy rosszul fogtak hozzá Sherlock mindig hatást gyakorolt és gyakorol a világra, állandóan inspirálja a művészeket. Így kalandjai akár Robert Downey-val, akár nélküle, de folytatódni fognak, hisz Conan Doyle óta tudjuk "Sherlock Holmes visszatér".

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club - sherlock.blog.hu

Ajánló: Szavazás a következő nyereményjátékunkhoz

FORRÁSOK:

1, Youtube: hamis Sherlock Holmes 3. trailer
youtube.com/watch?v=rwswcMNOXDw

2, Collider interjú:
collider.com/dexter-fletcher-the-offer-interview-the-godfather - a cikk szerint az interjú személyesen történt. A cikket jegyzi: Christina Retek

3, Index cikk:
index.hu/mindekozben/poszt/2022/06/14/videochaten-unnepelt-itelete-utan-johnny-depp-es-robert-downey-jr. - a justjared.com hírforrás által, ami Jeff Beck-re hivatkozik, aki Johnny Deep kollégája és cimborája.

4, Robert Downey Jr. hivatalos Twitter oldala:
twitter.com/RobertDowneyJr 

5, SWAU - swau.com:
egyéb hírességek autogramjai

6, IMDb filmadatbázis:
6a, imdb.com/name/nm0000136/?ref_=fn_al_nm_3 (Johnny Deep)
6b, imdb.com/name/nm0000375/?ref_=tt_cl_t_1 (Robert Downey Jr.)
6c, imdb.com/name/nm1212722/?ref_=nv_sr_srsg_0 (Benedict Cumberbatch)

Egyéb: korábbi posztjaink, innen a sherlock.blog.hu-ról (belinkelve)

A cikkhez használt képek csak illusztrációk, neten talált fotók alapján, illetve Robert Downey Jr. hivatalos Twitter oldaláról lementve.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása