sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. szeptember 02. 03:13 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlock Holmes és mi a hangok bűvöletében

Sziasztok kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Külföldön ismertebbek vagyunk, mint hazánkban. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy több külföldi könyvkiadóval vagy művésszel működtünk együtt, mint magyarral. Twitter követőink száma jelenleg 855 - protekció vagy vásárolt követés nélkül (!) - míg magyar Facebook oldalunkat úgy 30-an követik, bár ezen blogunkat ennél szerencsénkre jóval többen, hála az Index-nek és a blog.hu-nak, akik időről-időre címlapjaikra teszik ki posztjainkat. - Mi ezt köszönjük szépen olvasóinknak és az Index meg a blog.hu csapatának. :-)

Hozzánk hasonlóan nem kellően ismert Magyarországon a MayTree. Talán csak mániákus zenekutatók leltek rá a YouTube-on, de másoknak nyilván nem mond semmit ez a név. Pedig a két ázsiai hölgyből és három úrból álló formáció külföldön igen közkedvelt. YouTube videóikkal több százezres vagy akár milliós nézettséget érnek el a fiatal énekesek, akik torkukból érkező acapella varázzsal bűvölnek. 5 milliónál több feliratkozóval büszkélkedhetnek. Szóval mi, akik már korábbi posztjainkban szívesen mutattunk be Sherlock Holmes filmzenék remek feldolgozásait egyszerűen nem hagyhatjuk ki őket, be kell mutatnunk Nektek ezeket a tehetséges fiatalokat. Menők: híres filmzenéket, videójátékos dalokat vagy népszerű telefonos csengőhangokat dolgoznak fel. Íme a MayTree BBC Sherlock főcímdala: 

Ez most azért is aktuális, mert az őszi nyereményjátékunk jutalmát meghatározó szavazáson Benedict Cumberbatch vezet. És bár sok adaptáció remek a MayTree-től, amiket mind képtelenség lenne bemutatni, azért még a James Bond verziót szívesen bejátsszuk. Hiszen később lesz posztunk a leghíresebb detektív és a legendás 007-es ügynök hasonlóságairól, aki akárcsak Holmes szintén brit nemzeti ikon.

James Bond csodálatos szinkronhangja Kautzky Armand volt. Ő adta a hangját kedvencünknek VIP Tagunk Mészáros István író, színművész a Sherlock Holmes és Európa Árvája különleges esete című hangjátékában is. Egy jó másfél évvel ezelőtti tévéműsorban a Művész Úr a szinkronizálásról beszélt kicsit. Ezt így a hangok bűvöletében és azért, mert a szinkronizálás sok fiatalt érdekel szintén szeretettel küldjük Nektek:

( További információk a szinkronizálásról a talentstudio.hu oldalon. )

Kellemes hétvégét kívánunk! 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Megjegyzés: Kérjük blogunkhoz ne mobilt használj! Rosszabb a szövegformázás és az oldalsó menü vagy egyes videók nem biztos, hogy megjelennek. Köszönjük szépen.

 

Ajánlott korábbi zenés posztjaink:

Hans Zimmer Discombobulate és BBC Sherlock zene - Hans Zimmer-rel, Robert Downey Jr.-ral és a Dán Nemzeti Szimfonikus Zenekarral

Nyilvánvalóan húzzuk tovább - Marc-André Gautier, díjnyertes kanadai előadóművész hegedűjátékaival

Hans Zimmer dal metál verzió

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása