sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. június 01. 02:45 - SzerzoiJogvedettTartalom

Nyilvánvalóan húzzuk tovább - Két zenei Sherlock Holmes csemegével

nyilvanvaloan.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Az új hónap, a több napos szünet vagy csak mert illik folytatni? Mindegy mire tippeltetek, jól sejtettétek: itt az új poszt. Ugyanakkor szeretnénk jelezni, hogy statisztikánkat figyelve logikus, kollektív tevékenységet észleltünk rajongói magatartásotokban. Többen megfigyeltétek, hogy általában két naponta jelenik meg új bejegyzésünk és aszerint néztek fel ide. Ti huncut, kis ravaszkák! Sherlock-hoz méltóan mertek megfigyelni dolgokat, majd következtetni. Ez csodás. Kedveljük. -  (Ki tudja, talán hamarosan érdemes lesz indítanuk egy új A Következtetés Nagymestere nyereményjátékot?)

Viszont mostantól igyekszünk kevésbé kiszámíthatóak lenni. Ez sikerülni is fog nekünk. Egyrészt, mi is szeretünk játszani, másrészt nehéz idők köszöntenek ránk. A klubvezető és webmester egészségi állapota tovább romlott, ezenkívül  kis csapatunk tagjainak életében komoly, hosszú távú magánéleti problémák merültek fel. Mindez nem jelenti azt, hogy eddigi céljaink megváltoztak volna. A klub illetve kiállítási terveink nem sérültek. - Csak kérjük, ne nehezteljetek, ha esetenként megtörjük a két napos jelentkezésünket. Lehet lesz amikor ritkábban, máskor pedig gyakrabban tudunk posztolni. Szóval érdemes lesz továbbra is velünk tartani. Ráadásul az angol sherlockian-sherlock.com oldalunkkal egy nagyon fontos interjú előtt állunk, egy általunk nagyon tisztelt személlyel. Tehát külföldi oldalunkon is akad teendő bőven, oda is kell idő, energia. Ígyhát egy kemény, kihívásokkal teli nyár előtt állunk. Ez azonban nem szegi kedvünket.

Mit teszük? Nyilvánvalóan húzzuk tovább!

Ezúton szeretnénk hálásan megköszönni Nektek kedves magyar rajongók, hogy mióta visszatértünk a külföldi honlapok világából sokkal nagyobb szeretetet, bizalmat és segítséget kapunk Tőletek, mint korábban. Azt külön köszönjük, hogy ajánlotok minket ismerőseiteknek.

Viszont mivel kezdtek kiismerni minket, most jól elhúzzuk a nótátokat! 
Ez nem fenyegetés: Ajándék. 

A hegedű meg a fülbemászó dallamok élvezőinek  küldjük a Jonny Lee Miller és Lucy Liu által játszott Sherlock és Watson (CBS Elementary) főcímdalát egy csodaszép feldolgozásban. Azért, mert: pergős, vidám, kedvfokozó, természetes életörömmel fűszerezve, illetve mert ez a vonós hangszer Conan Doyle halhatatlan hősének kedvence. A nótát a hangszerek királyán, Stradivarius hegedűn előadja Marc-André Gautier, kanadai előadóművész. Nyugodtan hallgasson bele az is, aki amúgy valamiért nincs oda a sorozatért. Biztosak vagyunk benne, hogy a Robert Downey Jr. Sherlock Holmes mozifilmek Hans Zimmer-es betétdalait szeretők is jórészt kedvelni fogják. Csak hagyjátok, hogy vigyen a dallam!

És igen, szeretünk játszani. Nyugi! Persze van Robert Downey Jr. mozifilm főcímdal verzió is; Hans Zimmer - Discombobulate ;-)

Emlékeztetőül jelezzük, hogy most hétvégén lesz a 17. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál a Dürer Kertben. Itt lehet lecsapni a Téjlor Művek 2 kiadványra, Téjlor grafikus művére, benne A Görög Tolmács című Sherlock Holmes kalanddal. A vasárnapi vásárnap különösen ajánlott Marvel -, Asterix -, manga rajongóknak egyaránt. További információk: Képregényfesztiválra vonul Sherlock

Velünk klubvezetőkkel sajnos nem találkozhattok a helyszínen, de kedves grafikusművészünket és VIP tagunkat Sváb József urat érdemes lesz keresni. Ha nem is Sherlock Holmes kiadvány, mert ilyen példányait már mind eladta, de pár egyéb meseszép képregény mindig van nála. Örömmel dedikálja is őket, ha kéritek.

A varázslatos könyvesbolt poszt, amit ígértünk: nincs feledve. Ha minden jól megy hamarosan közölhetjük.

 Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

TUDTAD? Az angol Elementary szó jelentése: nyilvánvaló, általános, elemi, alapvető, elementáris, esetleg: pofonegyszerű. Sherlock Holmes szívesen használta ezt a szót, de csak filmek és könyvek kreálmánya az "Elementary my dear Watson", azaz a "Nyilvánvaló kedves Watson(om)" kifejezés. Conan Doyle karaktere sosem mondta ezt cimborájának a Kánonban, azaz nem használta a skót író eredeti műveiben. Ez tehát egy újabb Sherlock Holmes tévhit, ami a nagy detektívhez kapcsolódó hamis szállóige lett.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása