sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. október 14. 06:25 - SzerzoiJogvedettTartalom

Fogj egy sétapálcát, és légy vidám!

Gáti Pál: Fogj egy sétapálcát! - Csinibaba

Fogj egy sétapálcát, és légy vidám,
köss a nyakkendődből csokrot, komám...

Sziasztok! Vidám kezdet, mi? Bizony a remek Jazz muzsika kapcsolódik kedvenc detektívünkhöz, íme egy rövid, derűs nóta róla:

Mike Schoenmehl - Sherlock Holmes - from Fun with Jazz Piano, vol. 2 - Prep B 

Ha a pepita mellény nem is, de a sétapálca és a cilinder Sherlock Holmes szívesen használt kiegészítői.

sidney-paget-red-head.jpg

Sidney Paget rajza a detektívkirályról és Watson doktorról nyomozás közben

A szerencsésebb Sherlock Holmes rajongók már beszereztek ilyeneket, de aki még most építi sherlockian kollekcióját és talán ezekre nincs elég helye vagy pénze még, azoknak javaslunk új lehetőséget, mely később a sétapálca és a cilinder tökéletes kiegészítőjévé válhat. Ez pedig a Fekete Csokornyakkendő.

Hogy is mondjuk? Ez olyan nyilvánvaló. (It's Elementary.)jonny-lee-miller-es-csokornyakkendo.jpg

Még manapság is viszonylag olcsón megvehető és látványos, elegáns elem lehet a Sherlock Holmes könyvespolcon is. (Jó esetben szállítással együtt nem kerül többe egy átlagos könyv áránál vagy nagypapa szeretettel ingyen nekünk adja.) Csokornyakkendőben több kedvelt Sherlock színész mutatkozott már. Jonny Lee Miller után itt van másik két menő példa:

sherlock-csokornyekkendo.jpg

Basil Rathbone és Jeremy Brett

Igen, a Baker Street-i zseni szívesen viselt csokornyakkendőt jellegzetes szarvasvadász sapkájához is. Mi már természetesen rendelkezünk ebből a sötét, elegáns darabból tervezett Sherlock Holmes Kiállításunkra. (Díszdobozka védi addig is a porosodás ellen.)

sherlock-benedict-cumberbatch-221.gif

Nagyon izgatottak vagyunk, mert a kiállításunk kapcsán szeretnénk beszerezni valamit, ami talán ma este megvalósulhat. Ha sikerül, hétfőn bejelenthetjük. Egyszerre magyar és BBC Sherlock vonatkozása is lenne, ráadásul egy remek emberhez szintén kötődne. Kérjük szurkoljatok! 

És ha már klasszikus vagy modern Sherlock: visszajelzésekből úgy tapasztaltuk tetszik Nektek a klubcímer játékunk. (Bizony a címer detektív sziluettjébe bármelyikötök kedvenc Sherlock Holmes színészét képzelheti.) Reméljük majd írásokat is kapunk a játszmához Tőletek. Bővítettük a szabályokat, hogy még szabadabbak legyetek a játékban, eszerint: Hogy összefüggő fogalmazást írtok vagy szótárszerűen magyarázzátok meg a kiválasztott kulcsszavaitokat, az mindegy, Rátok van bízva. A kulcsszavaknak nem kell a megadott sorrendben lenniük.

Még azt találtuk ki, hogy az írásaitok nem csak egy-egy posztból, de az oldalsó menünkből külön klubcímeres likkel is elérhetőek lesznek, hogy majd későbbi olvasóink közül azok, akik korábbi posztokban nem nagyon fognak kutakodni szintén ráleljenek írásaitokra. 

Igazság szerint egyenlőre klubtalálkozót nem tudunk tartani, már korábban említett komoly indokok miatt (- lásd: SherlockExtra interjú), viszont a cikkek meg a játékos élmények addig is összeköthetnek Minket a képernyők előtt.

A linkre vagy a képre kattintva elérhető több információ: Klubcímer játék

klubhir-magyar.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Megjegyzés: A nóta tv-t meg fent közölt számát mi nem ismertük. A posztunkhoz való anyagkeresés során bukkantunk rá a dalra. Gáti Pálnak nagyszerű hangja van. Köszönjük az élményt.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása