sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. november 10. 08:08 - SzerzoiJogvedettTartalom

Illúziók a koponyákkal 2.

c-allan-gilbert-minden-hiusag.jpg

Sziasztok! Ez az Illúziók a koponyákkal posztunk folytatása. Régóta ígértük, de ami késik nem múlik. Ez a poszt most egy lazább kör lesz, mert a cikksorozat harmadik része sok információt és sherlockian kötődést fog felsorolni és bár eddig az Illúziók a koponyákkal a BBC Sherlock sorozattal játszott, a folytatásban majd egy másik sorozat rafinált koponyáját elemezzük. (A kíváncsi megfejteni vágyóknak eláruljuk, hogy ott a koponya bár jelentős szereppel bír külsőre mégis rejtett megjelenésű és Watson összetöri.) Most azonban maradjunk még a BBC Sherlock-nál:

minden-hiusag-sherlock.jpg

A Benedict Cumberbatch főszereplésével készült viktoriánus BBC Sherlock epizódban feltűnik a Charles Allan Gilbert amerikai illusztrátor által készített alkotás az All Is Vanity (Minden hiúság). Természetesen a mű megihlette a BBC Sherlock rajongóit is.

Emlékeztek még Anke Eissmann német illusztrátorra? Hírt adtunk róla, hogy a sorozatban szereplő Speedy's Cafe számára ő készített menüt. Nos, Anke ismét járt Londonban és most október végén a kávézóban láthatta saját művét:

speedy-cafe-real-menu.jpg

Csodálatos. Szívből gratulálunk!

speedy-cafe-sherlock-menu.jpg

A kedves Anke Eissmann - aki főleg A Gyűrűk Ura illusztrációiról híres - engedélyezte, hogy másik művét is megmutathassuk Nektek. Ez pedig az általa készített BBC Sherlock-os All Is Vanity (Minden hiúság): anke-eissmann-bbc-sherlock-skull.jpg

 Anke Eissmann oldala: khorazirart.wordpress.com

Ugyan nem a híres festményhez kötődik, de szintén egy koponyás illúziós ábrázolás Coey Kuhn rajza:

bbc-sherlock-skull-illusion.jpg

Coey Kuhn oldala: coeykhun.tumblr.com

Most ennyit. A harmadik rész címe A Jó Fejség (ál)tudománya lesz.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

A poszt alján egyéb sherlockian hírrel is szolgálunk.

Aktív játékunk: Klubcímer játék

klubhir-magyar.jpg

EGYÉB HÍR:

Mint már beszámoltunk róla Sherlock Holmes külföldön továbbra is népszerű. Nemcsak könyvek jelennek meg róla, vagy sherlockian előadásokat tartanak személyéről, hanem színpadon szintén reneszánszát éli: akár mint színdarab, akár mint musical. New York-ban és Londonban A Sherlock Carol színdarab illetve Londonban Mark Gatiss A Sátán kutyája kerül a karácsonyi repertoárra, míg az Egyesült Királyságban már debütált Luke Barton főszereplésével A Félelem Völgye.

the-valley-of-fear-eloadas.jpg

A hírhez kapcsolódó cikk: Sherlock Holmes musical-ek - Sherlock Holmes zenével varázsolja el az új generációt - videótúra

sherlock-uj-generacio.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása