sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. november 09. 08:47 - SzerzoiJogvedettTartalom

Dr. Barbara Sturm a Vámpírarcú kozmetikakirálynő szerint Sherlock Holmes a történelem legikonikusabb londonija, véleményét osztja egy neves történelem professzor is

dr-barbara-sturm_1.jpg

Sziasztok!

" Gyönyörű azaz asszony Watson! Olyan az arca, amiért egy férfi meg tudna halni. " - mondta Sherlock Holmes Irene Adler-ről és Dr. Barbara Sturm pont az ilyen szép női arcocskákért dolgozik. A Dr. Barbara Sturm márka a molekuláris medicina és kozmetikumok, valamint a minimál invazív ránctalanító, fiatalító kezelések kapcsán vált világhírűvé. Ügyfelei közt Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow, Kate Moss, Cher, Sienna Miller, Victoria Beckham, Angela Bassett és Rosie Huntington-Whiteley, de még Katie Holmes is megtalálható. Barbara csakis bőrbarát kozmetikumokat forgalmaz, melyek kicsit sem roncsolják a bőrt. A "Vámpírarc" kezelés feltalálója vérlázítóan horroráron kínálja termékeit. Szépségszalonjai és szépségápolási termékei magát a luxust képviselik.

Nyilatkozataiban a kozmetikakirálynő azonban szívesen oszt meg ingyen bőrápolási tippeket. Szerinte tilos piszkos kézzel, az arcunkhoz nyúlni, minden bőrtípusnak elengedhetetlen a kellő hidratálás, fontos a megfelelő alvás. Úgy véli a tévhitekkel szemben a hölgyeknek nem kell állandóan fényvédőkrémekkel az arcukon szaladgálniuk, elég ha csak tengeri- vagy óceáni fürdőzéskor használják, ugyanis fontos a D-vitamin felszívódása is, melyet a fényvédős kozmetikumok megakadályoznak.

Pár órája a The Standard-nak adott nyilatkozatában arról kérdezték Barbarát milyen az ő Londonja, vagyis mit szeret a különleges világvárosban, mik jutnak eszébe felőle. Ennek kapcsán Sturm megemlítette a  legnagyszerűbb detektívet:

Riporter: - A történelem legikonikusabb londonija?

Dr. Barbara Sturm: - Sherlock Holmes. Ennél ikonikusabb nem lehet, és fontos szerepet játszott a gyermekkoromban.

A gyerekkori szép emlékek mellett már a kémia szeretete is összeköti Barbarát és Conan Doyle ikonikus teremtményét. Holmes történelmi jelentőségéről pedig Barabra nem téved, a neves történelem professzor Jeremy Black is kijelentette korábban: " Számomra Holmes az irodalom és történelem kölcsönhatásának kulcsfigurája. "

Valóban, Sherlock Holmes ugyan egy kitalált karakter mégis történelmet írt, azzal, hogy jó értelemben változtatta meg világunkat. Érdekesség, hogy Sturm egyes kozmetikumaiban kliensei vérét használja és pont a vér az, ami miatt a különc detektív még tovább fejlesztheti a bűnüldözést, vagy a betegségek diagnosztizálását. Alexis Weber, egy tehetséges doktorandusz és kutató asszisztensnő Igor Lednev-vel az Albany Egyetem (University at Albany) tanszékvezető kémia professzorával írt tanulmányt tavaly. Ebben a közös, a Frontiers-ben megjelent publikációjukban  az állítják, hogy a Sherlock Holmes írója által elméletben megfogalmazott vérvizsgálatot hamarosan felhasználhatják a rendőrségi nyomozók vagy az orvostudomány képviselői. (Az erről szóló cikk elérhető a képre kattintva:) 

sherlock-fbi.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, The Standard - standard.co.uk
My London: Dr Barbara Sturm
2, Barbara Sturm ügyfélköre: internetes cikkek
3, recruit2network - recruit2network.info
Dr. Barbara Sturm on the Vampire Facial, Her Best Skin Tips and What to Use If You Can’t Get Her “Blood Cream”
4, Sherlockian-sherlock.com: Professor Jeremy Black - documentary video

MEGJEGYZÉS: Ez a poszt nem fizetett hirdetés, csak a Sherlock Holmes-szal való kapcsolata miatt jelentettük meg. Nekünk nincs pénzünk Barbara Sturm termékekre és a cikk miatt tévesen kapcsolatot feltételezve köztünk és a neves kozmetikus Barabara Sturm közt kérjük senki se kérjen tőlünk termékmintát! Köszönjük.

jeremy-black-konyv.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása