sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. augusztus 19. 23:54 - SzerzoiJogvedettTartalom

Lucy Worsley indult Sir Arthur Conan Doyle és Sherlock Holmes nyomába

lucy-worsley.jpg

Kedves Olvasóink!

Nagyon jó hírünk van: a BBC visszatért a világ leghíresebb detektívéhez és most nem az Eddie Izzard komikussal várható - feltehetően botrányos - Sherlock's daughter (Sherlock lánya) sorozatra gondolunk, ahol transznemű színész lesz Sherlock, hanem végre egy érdekes és értékes, történelmi dokumentumfilm sorozat várható Sherlock Holmes-ról és híres írójáról Sir Arthur Conan Doyle-ról. Erre pedig garancia: maga Lucy Worsley.

Az angol Lucy Worsley a Történelmi Királyi Paloták főkurátora (Chief Curator at Historic Royal Palaces), továbbá történelemkönyvek szerzője és történelmi dokumentumfilmek műsorvezetője. Jelenleg a BBC csatornával forgat együtt a világhírű irodalmárról és nagy hatású nyomozójáról. Ezért készül éppen a „Sherlock: Lucy Worsley on Holmes vs Doyle” háromrészes dokumentumfilm. Egyes jeleneteket most pénteken (augusztus 18-án) forgattak le Cottingley-ben.

Mi a Magyar Sherlock Holmes Club mindig is tisztában voltunk Sherlock Holmes hatalmas történelmi, kulturális és kriminológiai jelentőségével, ezért úgy véljük mindig örömteli, ha ezek kapcsán készülnek oktató filmek róla. Igazán örülünk, hogy Lucy Worsley mutat be ennek révén érdekességeket.

A hamarosan induló sorozat során Lucy feltárja, hogyan használta fel Sir Arthur Conan Doyle a körülötte zajló példátlan tudományos, kulturális és ipari változásokat ahhoz, hogy klasszikus regényében életre keltse Holmes-ot, de szó lesz még Arthur egyik nagy tévedéséről a "Cottingley-i tündérek" esetéről is.  Utóbbi kapcsán két forgatási képet be tudunk mutatni Nektek:

lucy-worsley-forgat.jpg

Lucy Worsley dokumentumfilmjei magyar nyelven is meg szoktak jelenni különböző dokumentumfilm csatornákon, így úgy véljük jó esély van rá, hogy az alkotás idővel eljut a magyar Sherlock Holmes és Conan Doyle rajongókhoz is. Mi izgatottan és szeretettel várjuk. 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, Telegraph & Argus - thetelegraphandargus.co.uk:
Lucy Worsley looks at Cottingley Fairies hoax for TV show  (2023.08.19)
2, Lucy Worsley hivatalos oldala: lucyworsley.com

A hírhez az angol Sherlock Holmes Magazin jóvoltából jutottunk. Köszönetünk nekik és a Telegraph & Argus-nak.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása