sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. február 29. 10:01 - SzerzoiJogvedettTartalom

ÚJRA SHERLOCK FILMEK RENESZÁNSZA VÁRHATÓ

sherlock-filmek_reneszansza.png

Kedves Rajongók!

Nemrég megjelenő cikkében a ScreenRant arra hívja fel a figyelmet, hogy ismét Sherlock Holmes filmek reneszánsza várható, akárcsak a 2010-es években, mikor kasszát robbantottak Guy Ritchie Sherlock Holmes mozifilmjei Robert Downey Jr.-ral, tarolt a BBC Sherlock tévésorozat Benedict Cumberbatch főszereplésével vagy népszerű lett a CBS Elementary (Sherlock és Watson) sorozata Jonny Lee Miller-rel.

A ScreenRant említi a készülő Enola Holmes 3-mat, a CBS Watson sorozatát, na és botrányosnak ígérkező Sherlock és lánya sorozatot - ennek forgatása a következő hónapban kezdődik Dublin-ban. A ScreenRant cikkben jelzik még, hogy hivatalosan nincs törölve Robert Downey Jr. Sherlock Holmes 3-ma és itt be volt/van igérve két tévésorozat is folytatásnak.

A ScreenRant ezen írása nem említi, de tekintve, hogy idén kijött a Rick és Morty képregény Sherlock Holmes-os része, mi úgy véljük abból is várható egy rajzfilm. Amerikában pedig idén debütált az angol történész Lucy Worsley dokumentumfilm sorozata, ami reményeink szerint új alkotásokra inspirálhat dokumentumfilmeseket.

Mi szüntelenül reménykedünk egyéb, korábban elkészített Sherlock Holmes filmek felbukkanásában is. Ugyanis Amerikában rengeteg Sherlock Holmes film (főleg fekete-fehér némafilmek) elvesztek. Árvíz, lopás, félrecímkézés miatt. Ezen alkotások nélkül hiányos Sherlock Holmes legendáriuma. 2019-ben az UCLA Egyetem Film és Televízió Archívumának és a Baker Street Irregulars nevű nemzetközi irodalmi szervezetnek (, utóbbi Sherlock Holmes legelőkelőbb rajongói klubja a világon) összefogásából kezdeményezés indult az elveszett filmkópiák felkutatására. A nyomozás neve "Searching for Sherlock: The Game’s Afoot" lett, tiszteletbeli elnöknek pedig Robert Downey Jr.-t választották. Egyenlőre nincsenek hírek régi filmek újbóli előkerítéséről általuk, de a helyzet talán nem annyira reménytelen, mint látszik. Ugyanis egy rég elveszettnek hitt, William Gillette főszereplésével készült 1916-os Sherlock Holmes filmet 2014-ben Párizsban leltek meg. Szóval valóban a legügyesebb detektív kitartására van szükség a kutatáshoz, de eredményre lelni talán nem lehetetlen.

ucla.png

Az UCLA Egyetem - a képet felhasználtuk klubelnökünk SherlockExtra 2023. október 18-ai előadásán a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárhoz tartozó Deák Ferenc Könyvtárban, a "Searching for Sherlock: The Game’s Afoot" említésekor.

Sajnos klubelnök-webmesterünk krónikus beteg, az állapota hanyatlik, angol fordítónk Dr. Watson elsősorban kemény tudományos munkát végez és csak amellett tud besegíteni időnként, Zleszik Pál Andrásnak is komoly elfoglaltságai vannak. Lakóhelyeink miatti távolság okán ráadásul távmunkában vagyunk kénytelenek összehangolni a teendőket. Blogunk szerkesztősége nem 10-30 szerkesztőből áll, mint a hírportáloké, mi szerkesztőket fizetni nem tudunk, de amennyire lehetőségeink engedik úgy továbbra is próbáljuk követni a várható Sherlock hírek özönét. Márpedig a filmek mellett kiállítások, játékok, színdarabok és csodapark megnyitása meg ki tudja mi vár még ránk Conan Doyle halhatatlan hősének révén idén és a következő esztendőkben is. Tehát teendő, kaland lesz elég és reméljük velünk maradtok, hogy együtt éljük át.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club 

TUDTAD?

A Magyar Sherlock Holmes Club-ról elismerően beszélt a Baker Street Irregulars 2022-ben egy amerikai konferenciáján. Erről a Változások útján posztunkban írtunk.

FORRÁSOK:
1, ScreenRant - screenrant.com:
Every Sherlock Holmes Movie & TV Show In Development (2024)
2, TheCinemaholic - thecinemaholic.com:
The CW’s Sherlock & Daughter Begins Filming in Dublin and Wicklow Next Month (2024)
3, Magyar Narancs - magyarnarancs.hu:
Testhez illő szerep: Robert Downey Jr. az eltűnt Sherlock Holmes után nyomoz (2019 cikk, aminek hírét több külföldi hírforrásban is megerősítve találtuk)
4, Egyéb korábbi híreink innen a sherlock.blog.hu-ról

Kapcsolódó posztunk: 

 Hasfelmetsző Jack és Sherlock Holmes a Japán csodaparkban

immersive-fort-tokyo.gif

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása