sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. május 07. 09:36 - SzerzoiJogvedettTartalom

+ Neten terjeng Robert Downey "Sherlock Holmes bajsza"

robert-downey-bajusz.jpg

Sziasztok! 

Legutóbb január végén foglalkoztunk egy Robert Downey Jr.-os álhírrel, ami szerint Kamu, hogy a THE DEAD HOUSE LESZ ROBERT DOWNEY JR. ÚJ FILMJE. Most az a hír járja, hogy a híres színész felesége és üzleti partnere Susan Downey nyilatkozott ismét a Sherlock Holmes filmek kapcsán. A hír lassan, de biztosan terjed a neten így  foglalkozunk vele egy kicsit.

Nem, Susan Downey nem a folytatást jelentette be, hanem annnyit közölt a Harpers Bazaar-ral a detektíves filmről, hogy Robert bajusszal képzelte el Sherlock Holmes alakját. Ezért az elején szörnyű bajusszal mászkált. Végül Susan-nak csak sikerült lebeszélnie róla az urát. Erre így emlékszik vissza:

" Emlékszem, még az első Sherlock forgatása előtt volt neki ez a szörnyű kinézetű bajusza, amit a Sherlock szerepére készülve próbálgatott. Én meg csak néztem ezt a dolgot, és arra gondoltam: 'Ez borzalmas'. De nem kellett rögtön mondanom semmit. Még nem forgattunk, még nem volt kamerapróbánk. Szóval csak vártam és vártam .” - idézte fel - „ Végül, amikor úgy tűnt, hogy ő maga is erre a következtetésre jutott, mikor azt mondtam: 'Haver, ő az álcázás mestere! Nem tarthatod meg azt a bajuszt. Nem fog működni. Csak hagyd, hogy  másnak [Jude Law-nak] legyen bajsza!' Erre ő így reagált: 'Ó, ez egy nagyon jó érv.' Szóval néha hagynod kell, hogy a dolgok maguktól alakuljanak. ”

Akár így volt, akár nem, sajnos számunkra ez csak egy unalmas álhír, nem oszt nem szoroz, hogy valóban tervben volt-e egy bajusz a Sherlock Holmes filmek kapcsán vagy nem, mivel úgysem valósult meg, fotó sem maradt fent online felőle. (A fejlécünkben használt kép csak egy általunk készített illusztráció). Meg úgy is véljük, hogy Susan azért is szólhatott volna, hogy bár a kínai jelenet igen élménydús lett, de az amúgy bajuszos kínai jelmez szintén szánalmasan gyérre sikeredett:

kinai-jelmez.png

Viszont mi, a Magyar Sherlock Holmes Club némi érdemit is hozzá tudunk tenni a Robert Downey rajongóknak mindehhez. Ugyanis a tehetséges magyar ruhakészítő mester Koleszár Árpád Ferenc Sherlock Holmes öltözete kapcsán hamarosan interjút közlünk. Addig is a ruhák megtekinthetők az alábbi képre kattintva: 

koleszar-sherlock-holmes-magyar-ruha.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

MIT JELENT A + JEL EGYES POSZTOK CÍME ELŐTT?   

A BBC Sherlock sorozat és a Robert Downey Jr.-os Sherlock Holmes filmek folytatása kapcsán rengeteg olyan hír jelenik meg, ami feltételezéseket, ígérgetéseket vagy olyan információkat tartalmaz melyek már ismertek vagy egyértelműek, esetleg jelentéktelenek. Az ilyen híreket egyes olvasóink időrablónak vagy bosszantó posztnak vélhetnek. Nekik jelzi a + jel, hogy ilyen halott hír következik, így el tudják dönteni kívánják-e olvasni vagy sem. Bővebb információk: Folytatódik a Sherlock sorozat rajongóinak átverése - a "Sherlock cikkek kereszttel" résztől

KÖVETKEZŐ ELŐADÁSUNK: 2024. május 15. (szerda) 17:00

detektives-eloadas.jpg

Dr. Szomor Sándor  címzetes rendőr ezredes, kriminalisztikai szakjogász képzésbe meghívott egyetemi oktató előadása a "Legendás detektívek"-ről

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása