sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. szeptember 20. 10:04 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlock Holmes hírkavalkád

hirkavalkad.png

Szép napot!

Bár a magyar média még mindig nem eszmélt rá, azért az idei és a jövő év a Sherlock Holmes mánia még intenzívebb fellángolásának az éve minden tekintetben, legyen szó filmekről, képregényekről, könyvekről, kiállításokról, színházi előadásokról vagy piacra kerülő új sherlockian tárgyakról. Így itt a legnagyobb magyar Sherlock Holmes hírforráson, a Sherlock Blog-on idén sok olyan posztot jelentetünk meg, ami egyszerre több hírt tartalmaz és ez most sem lesz másként:

SHERLOCK HOLMES MANGACLASSICS MEGJELENÉS 2025-BEN

Míg a képregényvilágban most ősszel tér vissza a Sherlock Holmes, the dark detective, és ebben az esztendőben lett bejentve, hogy nemzetközi útra indul a The Baker Street Four, addig 2025-ben A Study in Scarlet (A Biborvörös Dolgozószoba) történet manga megjelenése várható.

manga2025.png

Bővebb információk kedves partnerünk blogján olvashatók: Caldeonia Könyvvára - Sherlock Manga

KÉT DETEKTÍV A LONDONI MÚZEUMBAN

conan-detective-london-museum.png

Amig mi, magyarok olyan szerencsések vagyunk, hogy egy hét múlva a Budapesti Műszaki Egyetem előadását élvezhetjük szeptember 27-én (pénteken) a Kutatók Éjszakáján (- akár személyesen vagy online), addig Angliában sem kell nélkülözniük a krimi rajongóinak a detektíveket. Ugyanis pont ezen a napon lesz az Egyesült Királyságban a Conan, a detektív The Million Dollar Pentagram (A Millió Dolláros Pentagram) című animációs film bemutatója. Ebből az alkalomból Conan beköltözött a Londoni Sherlock Holmes Múzeumba, így aki mostanában jár arra, az két detektívet lelhet egy csapásra. Szuvenírek, szójáték és más érdekességek várják a látogatókat. A japán nyomozó és a londoni detektív múzeumának együttműködése a készlet erejéig tart.

Büszkén jegyezzük meg, hogy a csavaros észjárású Conan nem létezhetne Sherlock Holmes nélkül. Conan ugyanis nagy rajongója a kedvencünknek, szívesen hordja Holmes jellegzetes vadászsapkáját és felvett nevével az Edogava Conan névvel Edogava Ranpo japán krimiszerző, illetve Sir Arthur Conan Doyle, a Sherlock Holmes kalandokat megteremtő író előtt tiszteleg. Megalkotója Gosho Aoyama mangaművész pedig szintén Sherlock rajongó.

conan-london.png

ISMÉT KULTURÁLIS ÉRTÉKET FEJLESZTHET SHERLOCK

long-beach-island-museum.png

Long Beach Island egy gátsziget és nyári kolónia az Atlanti-óceán partja mentén az amerikai New Jersey államban. Itt működik a Long Beach Island Historical Museum (Long Beach Szigeti Történelem Múzeum).

Az intézmény része a múzeum mögött található bájos kis halászház:

halaszhaz.png

A halászház emléket állít a halászoknak, akik nemcsak sokak élelmezéséről gondoskodtak, de köztük sokan képességeiknek köszönhetően vizimentőként, tűzoltóként tettek sokat az amerikai lakosságért. Ezenkívül a házikót turisták is igénybe vehetik szállásra.

A múzeum nagyon szeretné a házat fejleszteni, hogy mozgáskorlátozottak is akadálymentesen vehessék igénybe a kedves házacska kényelmét. Ehhez adománygyűjtést szerveznek október 26-án (szombaton). Az esemény népszerűsítéséhez a kultúra egyik neves szimbólumát Sherlock Holmes-ot választották, így a résztvevők róla szóló rejtvényjátékban vehetnek részt.

Mi mindig szeretjük, hogy a világhírű detektívvel számos jó ügyet lehet szolgálni. Reméljük, hogy idővel Magyarország is ráeszmél a nyomozó hős ezen csodálatos képességére is.

MEGSZŰNIK A DÍSZLÁMPA GYÁRTÁS

detektiv-disz.png

Partnerünk a Zsolt's Workshop október elejétől profilt várt és belsőépítészetre tér át, így a Sherlock Holmes díszek (hangulatlámpák) gyártása megszűnik. Aki szeretne még ilyen kincset az esetleg addig próbálkozzon a rendeléssel!

A Zsolt's Workshop részére további sok sikert kívánunk az új profil kapcsán.

KÉSZÜLÜNK AZ ELŐADÁSOKKAL

Az őszi előadások szervezésével jól haladunk, hamarosan bejelentjük közelgő eseményeinket, melyekre egyúttal megnyitjuk a regisztrációt is.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

FORRÁSOK:
1, A Study in Scarlet MangaClassics: Caldeonia Könyvvára Blog
2, Conan a detektív:
YouTube videó - animeintheuk csatorna
detective conan takes over the sherlock holmes museum in london
3, The SandPaper - thesandpaper.net:
Spirits & Culprits – 2024 Fundraiser for the Fisherman’s Cottage
+ internetes képek
4, Sherlock Holmes díszlámpa: Zsolt's WorkShop FaceBook oldal

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása