sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. április 03. 03:33 - SzerzoiJogvedettTartalom

Mi hátráltatja a Sherlock sorozat folytatását? Miért nincs Sherlock 5. évad?

sherlock-series-5-red-circle.png

A tegnapi nap, április 2-án Steven Moffat állítólag felfedte a Sherlock sorozat állásának titkát. A radiotimes.com szerint Moffat azt közölte nagyon sajnálja, hogy a rajongók őt tartják bűnbaknak a sorozat leállásáért, de kicsit sem az ő vagy Mark Gatiss hibája az újabb kalandok hiánya. Szerinte a főgond Benedict Cumberbatch és Martin Freeman, akik sokkal jobban fizető szerepeket kapnak és számukra a Sherlock már "a legrosszabbul fizető munkájuk". 

Másik gondnak Una Stubbs halálát említette Moffat. 

" Talán, ha újra összeállítjuk azt a díszletet, és varázsütésre nem jelenik meg, talán mindannyian túl szomorúak lennénk ahhoz, hogy műsort készítsünk. " - mondta a Mrs. Hudson-t megformáló hölgyről. Még hozzátette:

" Ezek tehát a tények. Megtennénk, én megtenném, Mark megtenné, Sue megtenné. Lehet, hogy túl szomorúak lennénk, hogy végigcsináljuk. És szükségünk lenne a főszereplőinkre, akik érthető módon úgy érezhetik, hogy már letöltötték az idejüket. "

Steven Moffat mellett Mark Gatiss is kamerába nyilatkozta a RadioTimes-nak, hogy ők sosem zárták rá az ajtót a sorozat tovább haladására.

Mi korábban foglalkoztunk a témával, és az anyagi problémát illetve Una Stubbs halálát magunk is említettük a valószínű okok mögött. (Kapcsolódó link: BBC Sherlock - 5. évad folytatás érkezik?) Nem voltak bennfentes információink, csupán logikus indokokat kerestünk.

Nem tudni Moffat mostani nyilatkozata milyen cél szolgál: a főszereplőket akarja - nem túl fair módon - visszacsábítani egy nyilvános támadással rajongói nyomást helyezve rájuk vagy csupán a rajongók magafelé való neheztelését akarja enyhíteni, illetve szereplési vágy hajtja. Tekintve azonban, hogy a forgatókönyv írók már Sherlock Holmes eredeti karakteréről is nyilatkoztak össze-vissza, akár általuk jól tudott tévhiteket is terjesztettek Conan Doyle hőséről, vagy a rajongóknak is sok ígéretük volt, amit nem tartottak be, ezért mi nem vesszük teljesen biztosra Steven Moffat szavait. Annyi tény, hogy folytatás készítéséről jelen pillanatban még most sem számolhatunk be.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

( Megjegyzés: A fejléchez angol nyelvű oldalunkról a fiktív BBC Sherlock 5. történetünk egyik bannerjét használtuk fel. )

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása