sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. szeptember 22. 07:11 - SzerzoiJogvedettTartalom

NYEREMÉNYJÁTÉK INFO 2.

a-megfigyeles-mester-info.jpg

A Magyar Sherlock Holmes Club idén már második alkalommal rendez nyereményjátékot. Ennek révén Péter újra interjút készített a klubelnökkel  SherlockExtrával, aki szerint akkor is érdemes lesz követni a játszmát, ha valaki nem akar a játékban részt venni, ám érdeklik az érdekességek a sherlockian művészetből. 

- Szia! Kezdjük a lényeggel: Mik lesznek a nyeremények? 

SherlockExtra: - Szia Péter és üdvözlöm a blogunk követőit! A kérdésre válaszolva: Egyedi vagy forgalomban nem kapható és igen limitált számú BBC Sherlock termékek. Azért BBC Sherlock, mert kedves olvasóink a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült sorozatot választották szavazással. 

Több nyereménytárgy lesz, egy kis ajándékcsomag. Viszont sajnos nem tudunk 10 - vagy 100 000 forintos nyereményeket kínálni, ilyet a blogon soha nem ígértünk és ezt ne is várja senki. Mi nem cég, alapítvány, vagy egyesület vagyunk, hanem egy hobbi klub szerény körülményekkel... Ráadásul hazánkba külföldhöz képest a Sherlock Holmes termékek elenyészően kis hányada jut be, a megjelenő cuccokat pedig megvették már a The Great Game-ben résztvevők, azaz azon rajongók, akik Sherlock Holmes tárgyakat gyűjtenek; szóval megvannak nekik... Így egyedien gyártatott illetve saját készítésű nyeremények jelennek meg a nyereményjátékainkban, mert nem lenne jó, ha olyan DVD film, esetleg más lenne a nyeremény, ami már meg van nekik. Tehát a nyereménytárgyakat nemcsak anyagi helyzetünk határozza meg, hanem főleg a figyelmesség, mert a cél, hogy a nyertes olyan tárgyakhoz jusson, amivel még nem rendelkezik és örülhet neki… Érdekes és nem tucat termékeket kapjon.

Figyelni kell arra is, hogy a nyereményjátékoknál ne mindig ugyanazokat a tárgyakat lehessen megnyerni, hogy a korábbi nyertesnek is megérhesse újra játszani. Tehát egy új ajándékcsomag vagy némileg hasonló vagy eltérő, de sosem ugyanaz. Ez nemcsak a korábbi nyertes miatt van így, hanem, hogy valaki, akinek tetszenek a nyeremények ne gondolhassa azt, hogy nyugodtan kihagyhat játékokat, majd új fordulóban megnyeri a neki tetsző dolgokat, mert ez nincs így. A játszmák nevei, feladványai és nyereményei is különbözőek.

Azt sem ígérhetem, hogy minden évben lesz egy vagy több nyereményjáték, mint idén, mivel nem könnyű a helyzetünk, de most még belefér… Amit még megjegyeznék, hogy a nyertes jelképesen megkapja a „Megfigyelés Mestere” címet is. 

A jutalmak a játék indulásakor lesznek feltüntetve. Válaszolni a feladványok alatti űrlapon lehet majd. A helyes megfejtés, azaz a játszma lezárulta után pedig egy posztban Benedict Cumberbatch Sherlock-ja bejelenti a nyertest és felfedi a megfejtéseket. 

- Milyen lesz a Megfejtés Mestere Nyereményjáték? 

SherlockExtra: Talán a legérdekesebb vonatkozása az lesz, hogy a játék egy legendásan híres Sherlock Holmes kép logikai hibáit is felfedi, amit hazai Sherlock Holmes rajongók nem ismernek. Ha most valaki azt reméli egy régebbi posztunkban bemutatott alkotásról van szó, akkor a memóriája remek, valóban foglalkoztunk már egy világhírű Sherlock Holmes képpel, de ez most ez másik művészi ábrázolás lesz. A sherlockian világ hatalmas és a véletlen félreértések vagy tudatos médiatorzítások miatt számos tévhit megjelenik illetve sok minden módosul Conan Doyle Kánonjához képest - sajnos általában negatív irányban. Ez alól az illusztrációk sem kivételek. Ugyanakkor a majd bemutatott grafika hibái nem tekinthetők ártalmasnak. A bemutatott kép csodálatos, minden sherlockian szív számára kedves, hibái ellenére is fantasztikus remekmű és nélküle szegényebb lenne világunk.

Játszmáinkban mindig igyekszünk a klubunkkal vagy tervezett kiállításunkkal esetleg a blogunkkal meg a kultúrával kapcsolatos különlegességet is elrejteni, ettől is egyedi, meg hozzánk kapcsolódó és kreatív a játék. (Talán most némi humort is sikerült a válaszokba csempészni.) Így hozzánk kötődik a játszma és azoknak is izgalmas lehet, akik valamiért nem akarnak játszani (, például nem gyűjtenek minden sherlockian tárgyat), ám a sherlockian művészet érdekli őket.

Viszont játékosainknak valóban érdemes lesz újra kutakodni itt a blogon, mert Sherlock már korábban két feladványhoz is segítséget nyújtott.

sherlock-kacsint.gif

A JÁTÉK SZEPTEMBER 26-ÁN, HÉTFŐN INDUL.

Várunk Mindenkit szeretettel!

Kapcsolódó posztok:

A híres kép, amely szinte az egész világot megtéveszti a világhírű íróról és legendás karakteréről

"A Következtetés Nagymestere" játék - megvan a Nyertes

SherlockExtra interjú - készítette: Péter

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása