sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. szeptember 29. 23:48 - SzerzoiJogvedettTartalom

Hajós doboz érkezett

„Az első naptól fogva, amikor megismertem, ő volt az egyetlen nő számomra. Az utazás minden napjával jobban szerettem, és azóta sokszor letérdeltem az éjszakai őrség sötétjében, és megcsókoltam annak a hajónak a fedélzetét, mert tudtam, hogy drága lábai megtaposták. Soha nem volt eljegyezve velem. Olyan tisztességesen bánt velem, mint valaha egy nő egy férfival. Nincs kifogásom. Ez mind a szerelem volt az én oldalamon, és minden jó elvtársi kapcsolat és barátság az övén. Amikor elváltunk, szabad nő volt, de én soha többé nem lehettem szabad férfi.” - Crocker kapitány

(Sherlock Holmes visszatér - Gyilkosság az Abbey Grange-ben idézet)

Sziasztok! Most este van mód publikálni, de ma délután Péter jóvoltából csodálatos hajós dobozt kaptunk a leendő kiállításunkhoz. A hajók nagyon kötődtek Sir Arthur Conan Doyle életéhez, de Sherlock Holmes vagy Dr. John Watson alakjához is. (Erről már kicsit meséltünk korábbi posztunkban: Máskor verd be jól a patkószeget!). Úgy tervezzük, hogy ez az elegáns tárgy a nagy író vagy a hű krónikás, Watson doktor asztalára kerülne a tárlatunkon. Köszönjük szépen Péternek!

hajos-doboz.jpg

(Az életben szebb, mint a képen - csak a mobil kamera még mindig gyenge.)

A kiállítási tárgyakat régóta gyűjtjük és - úgy alakult, hogy - kishazánk különböző helyein őrizzük őket. Igaz, még gyűjtenünk kell, hiszen sokkal nagyobb gyűjteményt szeretnénk. Viszont világválság korszakát éljük és az elszabaduló energiaárak miatt sorsdöntő lesz, hogy azok a fővárosi - nem állami fenntartású - kulturális helyek, melyekből kiállítási helyszínt szerettünk volna választani túlélik-e az előttünk álló időszakot. Reméljük igen, és nemcsak a tárlatos terveink révén reméljük ezt, hanem azon értékek fennmaradása miatt is, amiket képviselnek, valamint dolgozóik megélhetése miatt is.

Hogy ne záruljon szomorúan ez a poszt, zárja egy bölcselet:

"Ha úgy tűnik, hogy minden ellened szól, ne feledd, a hajónak néha az áramlattal szemben kell vitorláznia, nem vele." (Matshona Dhliwayo kanadai származású filozófus, író és vállalkozó) 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

UTÓIRAT: A MEGFIGYELÉS MESTERE NYEREMÉNYJÁTÉKUNK MÉG AKTÍV. Előző posztunkban (JOHNy JOKER) John Watson bővítette új BBC Sherlock jutalommal a Fődíjat. Csak nekünk azért haladni kell a bloggal, de küldjétek nyugodtan a válaszaitokat! Már van, aki közel van "Sherlock ajánlatához". Ne adjátok fel! Hajrá és sok szerencsét!

a-megfigyeles-mestere.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása