sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. május 17. 07:49 - SzerzoiJogvedettTartalom

Ismét sherlockian hírek

FRISSÍTÉS: 2023.05.17. - 23:25 - Mivel a Twitter követőink száma tovább nőtt és korrigáltunk, bővítettük a Szukits kötetek információit

doyle-konyv.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Szeretnénk jelezni, hogy még május 20-áig (e hét szombatig) látható Sváb József Művész Úr kiállítása a Sherlock Holmes Képregényben. Az alkotó illusztrációit bemutató nyíregyházi tárlat ingyenesen megtekinthető, a Móricz Zsigmond Könyvtár Képregénytár nevű bemutató termében.

Dolgozunk a Sherlockian Könyvfelajánláson, már gyűlnek is kötetek. Dupla példányaink lettek az Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó Vállalat és az Origo Kiadók Sherlock Holmes könyveiből, amiknek nagyon örülünk, mert eredeti, Sir Arthur Conan Doyle által írt történeteket tartalmaznak.

alfoldi-nyomda-sherlock-konyvek.jpg

Mivel könyvtárba kerülnek igazán remek a több példány. Ráadásul ezek a kiadványok nem túl drágák, így ha valakinek nincs otthon feles, megunt kötete, akkor antikváriumból vagy online piactérről is olcsón beszerezheti és postával vagy futárral együtt 3-4 ezer forintért már eljuttathat hozzánk egy példányt, amit a könyvtárba viszünk (, majd itt a blogon jelezzük az átadást). - Nagyon fontosnak tartjuk ezt a könyvtár programot. Sajnos a Szukits Kiadós könyveket a legendás detektívről még mindig irreálisan drágán kínálják, általában 20-30 ezer forintért. Már láttunk ajánlatot a két kötet egyik részére 24 ezer forintért, azaz 48 ezerért adná az eladó, ha meglenne a másik rész is neki. (Novemberben még 5-7 ezerért lehetett egyben a két részhez hozzájutni - és használt, illusztráció nélküli kiadványokról van szó, melyeknél semmi sem indokol ilyen irreális áremelést.) A Deák Ferenc Könyvtár azonban egy drágább könyv áráért (csak saját intézményébe évi 5.100 Ft-ért, azaz havi 425 Forintért, minden FSZEK könyvtár használatára 9.900 ft-ért, azaz havi 825 Forintért) kínál éves bérletet (pl: WIFI használattal) és ezért az összegért sok könyvet megismerhet az olvasó - miközben kulturált környezetben s szakértő könyvtárosi segítséggel juthat szellemileg értékes művekhez. Sokaknak pedig kedvezményt is adnak az említett árakból - például: fiatalok, szépkorúak, fogyatékossággal élők részére.

Hazánk könyvtárai már az igényesebb szegény vagy középosztálybeli emberek szellemi mentsvárai s ahogy szabadulnak el az árak egyre inkább azok lesznek. A Deák Ferenc Könyvtárban rendszeresen vannak gyermek- és felnőtt programok, mely során a résztvevők felfigyelhetnek a sherlockian kötetekre, de akár egyéb okból történő könyvtárlátogatás vagy a könyvtáros ajánlására is megtörténhet ez. Továbbá a Deák Ferenc Könyvtár részt vesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hálózaton belüli kölcsönzési programjában, azaz más budapesti bibliotéka olvasói is kikérhetik a köteteit, így az egész Fővárosi Szabó Ervin Könyvtáron belül elérhetővé válnak kedvenc nyomozónk felajánlott kalandjai. Tehetünk Sherlock Holmes jobb megismertetéséért a mostani és jövőbeli könyvforgató generációknál. Egy felajánlott könyv hosszú évtizedekig szolgálhatja az olvasás szerelmeseit.

Ha Te is szeretnél csatlakozni, akkor további információkat az alábbi képre kattintva lelhetsz:

konyvfelajanlas.jpg

Mivel tényleg elhivatottak vagyunk a világ egyik legismertebb irodalmi alakjának megismertetéséért, tárgyalni kezdtünk egy minőségi munkát végző online tartalomszolgáltatóval. A visszajelzése egyből kedvező volt, ami igen nagy megtiszteltetés nekünk. Jelezte, hogy maga is nagy Sherlock Holmes rajongó. Reméljük tervezett együttműködésünk összejön és nem semmisül meg rajtunk kívül álló okokból, mert ha sikerül új szolgáltatást nyújthatunk Nektek és leendő olvasóinknak.

Köszönjük szépen a Blog.hu-nak, hogy a III. Károly koronázására írt Brit uralkodók és Sherlock Holmes - Conan Doyle "bosszúja" a lovagi címért, valamint a Moriarty - színház és zene posztunk a Blog.hu címlapján járt.

Boldogan tapasztaljuk, hogy szeretitek a Holmes barátunkról szóló külföldi kulturális híreket musical-ekről vagy kiállításokról, akkor is ha szívünk közösen fáj, hogy nem lehetünk jelen a helyszínen. Mégis képek vagy videók révén kicsit betekinthetünk ezekbe a programokba, sőt néha új sherlockian információkat tudhatunk meg.

Twitter követőink száma 1140 fölé nőtt (nagyrészük külföldi rajongók az angol sherlockian-sherlock.com oldalunk és tweetjeink miatt - Twitter azonosítónk: @SherlockianC - magyar követőket is szívesen látunk). Természetesen hazai követőink számára aktívan elérhető FaceBook oldalunk.

Örömmel jelezzük, hogy webmesterünk fizikai gondjaira orvosi kezelésben részesül, amire jól reagál, így posztolásunk mellett az emailes válaszadás gyors tempója is helyreállt. Médiaszerepléseket viszont (legalább) május végéig biztosan nem áll módunkban elfogadni. Köszönjük szépen a megértést.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Május 20-ig megnézhető:

svab-kiallitas.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása