sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. szeptember 10. 18:41 - SzerzoiJogvedettTartalom

Jim Moriarty nem jár túl az átlagemberek eszén

moriarty-esze.jpg

Sziasztok!

Újabb Sherlock Holmes híreket hoztunk Nektek a nagyvilágból. Előtte azonban szeretnénk megköszönni, hogy érkeznek a regisztrációk az Október 18-ai Klubtalálkozónkra. Mindkét nem képviselőitől jöttek jelentkezések már. Lesz aki egyedül, lesz aki társsal kíván eljönni. Regisztrálni még lehet. Kérjük, aki még jönni akar semmiképp se hagyja a bejentkezést majd az utolsó pillanatra, mert tényleg korlátozott a férőhelyek száma. Tehát aki lemarad kimarad, és aki kimarad lemarad. Regisztrálni még lehet itt: Sherlock Holmes Klubtalálkozó

Szeretnénk hálánk jelezni a Blog.hu-nak, hogy a "Sherlock sorozat indul ősszel egy japán professzor asszonnyal", illetve az "ELHUNYT A DALLAS ÉS A SHERLOCK HOLMES KALANDJAINAK SZTÁRJA" posztunk a Blog.hu címlapján járt. Szívből sajnáljuk, hogy Jeremy Brett nyomozójának "Irene Adler-e" Gayle Hunnicutt tragikus esemény miatt került a hírekbe. 

A Sherlock Holmes és a szabadulás nyara írásunkban jeleztük, hogy Moriarty szobát indított a BBC Sherlock hivatalos szabadulószobás játéka, a "Sherlock: The Offical Live Game". Az X-en (, egykori Twitteren) terjengő információk szerint a fejlécben látható csapat 5 perc alatt megfejtette a feladványt. Nem akarjuk senki kedvét elvenni, aki kiutazni készül, de - ha ez így van - akkor talán mégis kár így a belépő, ami fontról átszámítva 17 ezer forintnál többet kostál.

Talán érdemesebb Birmingham-be menni, ahol szabadtéren, 90 perces Sherlock Holmes rejtvénykalandot lehet átélni, olcsóbban, egy szintén az idén nyáron megnyitott szabadulós játékban.

Ráadásul az itteni szervezők a BBC Sherlock szabadulószobához hasonlóan különböző játszmákat kínálnak. Az itteni három kaland "The Hunt For Watson", "Sherlock The Grand Debut" és "Dr. Watson's Office" néven fut.

A "The Hunt For Watson" ízelítő videóját mutatjuk: 

Viszont, akik itthon szeretnének szabadulási élménnyel járó kalandokat, azoknak ajánjuk a Sherlock Holmes és a szabadulás nyara cikkünkben felsorolt remek magyar helyeket.

Többször említettük már a vagány spanyol író Arturo Pérez-Reverte új könyvét, az El Problema Final-t, magyarul A Végső Problémát. Nos, a menő művész londoni könyvpromociója során a Sherlock Holmes Múzeum után az angol főváros Sherlock Holmes Pub-jánál is látogatást tett. Ne aggódjatok! A franciák és a spanyolok által kiváló elismerésekkel kitűntetett egykori háborús riporter nem esett az ital fogságába és a helyszínről sikeresen szabadult. Ezt a saját közösségi oldalán közétett fotóval bizonyította:

arthuro-sherlock-pub.jpg

Mivel a héten eltulajdonították postaládánk címkéjét szeretnénk ismét jelezni, hogy "Levélcímünk változatlan". 

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása