sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. december 09. 05:03 - SzerzoiJogvedettTartalom

Benedict Cumberbatch Sherlock "gondolkodó pózával" örvendeztette meg a rajongókat

mindpalace.gif

Sziasztok!

Először is szeretnénk megköszönni, hogy a legutóbbi A BBC erőteljesebben hirdeti az új Sherlock sorozatot - kiderült a NAGY TITOK, ami mindig is nyilvános volt :-) posztunkra kaptuk az eddigi legtöbb pozitív visszajelzést Tőletek. Külön hálánk azért is, mert a Blog.hu szerkesztői is érdemesnek találták írásunkat a címlapjukra.

Másodsorban, térjünk a hírre: Benedict Cumberbatch részt vett a Tokyo Comic Convention rendezvényen, ami tegnap, december 8-án nyílt meg. A Tokyo Comic-Con egy popkultúra-fesztivál, amely lehetőséget ad külföldi színészekkel és művészekkel való kommunikációra, a filmekben használt kellékek és jelmezek bemutatására, fotózására, valamint cosplay-esek összejövetelére. Egészen holnapig, azaz december 10-ig tart az esemény. (A cosplay a „costume play” kifejezés rövidített formája, az előadó-művészet egy ága, ahol a jelenlévők különböző jelmezeket és kiegészítőket viselve igyekeznek egy karaktert, ötletet, koncepciót megjeleníteni. A jelmezt készítő illetve viselő személyek, a cosplay-esek, gyakran külön szubkultúrát alkotnak, melynek középpontjában e különleges szerepjáték iránti szenvedélyük áll. )

A BBC Sherlock sorozatával világhírűvé vált brit színész, Benedict Cumberbatch megörvendeztette a rajongókat a nagy detektív jellegzetes "gondolkodó pózával". Íme:

bc-tcc.jpg

A híres póz nem a sorozatból lett közismert, már Sir Arthur Conan Doyle eredeti műveiben is szerepelt Sherlock Holmes kapcsán. Testbeszéd szakértők szerint ez a póz magabiztosság jele, és főleg sikeres (vezető beosztású) embereknél figyelhető meg.

Itt szeretnénk jelezni, hogy aki el szeretné sajátítani Sherlock Holmes trükkjeit, az tanulmányozza a testbeszédet, mert a brilliáns nyomozó remekül olvas a non-verbális jelekben és ez bárkinek nagy segítség az életben. Hazánkban is számos könyv kapható a témában. Mi főleg Joe Navarro, egykori FBI ügynök műveit ajánljuk.

joe-navarro.jpg

Kapcsolodó cikkünk: Legyél Te is Sherlock Holmes! Hogyan olvass másokban? - videós poszt

Benedict még kacsintott is, amit a sorozatbeli főszerepében is több alkalommal megtett.

kacsintas.jpg

London híres bűnmegfejtője imádja a hivatását és ezzel a brit színészfenomén sincs másként. Mindkettőjük sikeréhez fontos azonban a kemény munka. Cumberbatch így fejezte ki: " Szerencsésnek érzem magam, hogy szenvedéllyel csinálhatom, amit szeretek. Néha szerencsés vagyok, amikor ezt a munkát végzem. Azonban erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy megragadjam az előttem álló szerencsét. " 

Természetesen szóba került Dr. Strange karaktere, illetve Benedict rá jellemzően humorbonbonokat is elszórt. Mindeközben arra biztatta az embereket, hogy ne utánozanak másokat, merjenek próbálkozni és a kudarcoktól se tartsanak. Ezzel természetesen mélyen egyetértünk. 

Végül, de nem utolsósorban. Aki jogosult a mai zártkörű rendezvényünkön való részvételre, az jöjjön nyugodtan. Tudjátok, most kivételesen nem a Deák Ferenc Könyvtárban leszünk. Érdekesség, hogy míg mi októberben tartottunk nyitott Klubtalálkozót (Beszámoló a Klubtalálkozónkról), addig egy ázsiai Sherlock Holmes Club a decembert választotta, hogy teret adjon egyenek. Ez azért is különleges, mert a világ Sherlock Holmes Társaságai zártak és ritkán adnak olyan rendezvényt, amin külsősök is résztvevők lehetnek.

sherlockrehab-gerinc.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1, Natalie hivatalos app
natalie.mu/eiga/news/552380
ベネディクト・カンバーバッチ、「SHERLOCK」“考えるポーズ”披露しファン喜ばせる
Benedict Cumberbatch „SHERLOCK” „gondolkodó pózával” örvendezteti meg a rajongókat
2, TOKYO CHEAPO - tokyocheapo.com
Tokyo Comic Con 2023
tokyocheapo.com/events/tokyo-comic-con
3, Cosplay.hu - Cosplay Kisokos Kezdőknek
cosplay.hu/kisokos_kezdoknek
4, Ázsiai Sherlock Holmes klubtalálkozó - belsős klubinformáció

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása