sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. augusztus 11. 08:29 - SzerzoiJogvedettTartalom

A zseni gondolkodása

mycroft-lenez.gif

Azt a kutyafáját!

khm... Jó napot!

Ebből megint családi vita lesz, de vállalom.

Sherlock neked a Királyi Család mellett lenne a helyed, ilyen nehéz időkben, nem szabadna itt játszanod. Főleg azért, hogy visszahozzalak a fontos teendőidhez és másodsorban azért, mert nem érzem fairnek a feladványod beavatkozom.

Emberek! Figyeljetek!

Filmes feladványt kaptatok. Ezekben vannak valós és fiktív elemek. Persze minden előzetes egy fikció, de én most a fizikai törvényességekre értem. Például ha Sherlock-nak van egy lufija az előzetesben, és elreptet vele egy John Watson babát, (a történet szerint John egy baba), akkor hidd el, hogy John egy baba és egy lufi fel tud emelni egy akciófigurát. Mindebből a képzelgésből azonban ne következzen az, hogyha a következő képkockában Sherlock-ot látod a lufival repülni, akkor a lufi Sherlock-ot is elbírja. Mégha ezt is látjátok, ezt már ne fogadjátok el! Fizikailag irreálisan lehetetlen. Túl nagy baki. Példám most nem teljesen tökéletes, de szemléltetésre megfelel.

Sherlock feladványa azért cseles, mert el kell fogadnod egy eléd tárt fikciót és utána kell kiszűrnőd a nagy bakit. Ne feledjétek: egy "bazinagy baki"-t! Láttok egy vagy több képen valamit, aztán valamivel később jön egy olyan jelenet, ami azt röhejesen megcáfolja. Lehet nem veszitek észre elsőre, mert a jelenet félelmetes, és arra koncentráltok ti mit tennétek vagy XY szereplő mit tehet, viszont ha gondolkodtok az agyatok ráeszmél. Egyszerűen tudok annyit, hogy felfedezzétek.

Most pedig mesélek valamit a zsenik gondolkodásáról. Mig a normál ember elveszik a részletekben, addig a zseni teljes képet lát. Van, hogy a cím is a feladvány része, vagy segítője. Hányan bogózgatták körömmel a Górdiuszi-csomót, aztán jött Nagy Sándor és megoldotta karddal, de mi volt a feladvány, a csomó megoldásának a lényege? "Ki lesz Ázsia Ura?", hát egy földrész uralkodójának kell a kard. Sándor tudta, hogy a fő kérdés, egyfajta "cím" a feladvány része. Figyeljetek a címre!

 " Látod a nyomot ? " játék

sh-cam.gif

Ja, és mégvalami: Ne bódítson el titeket Sherlock Holmes sármja! A keresett baki nem a BBC Sherlock előzetesben található. Fejtsétek meg! Nagy segítség lenne. Angliának és a világnak nagy szüksége van mindkét Holmes-ra, nekünk meg rátok.

elozetesek.png

Ha tudod a megfejtést ide írj: ÜZENETKÜLDÉS

Írjatok, ha van ötletetek, nincs mit vesztenetek.

Üdvözlettel: Mycroft Holmes

sh-felnez.gif

- Ez aljas volt te öntelt Jégember!

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása