sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. augusztus 13. 00:24 - SzerzoiJogvedettTartalom

Helyzetjelentés - kód: 007

sherlock-007-helyzetjelentes.jpg

Halihó! Sok már a teendő, egészségi- és magánéleti gondok is összejöttek, de folytatódni fognak blogunkon a posztok. 

Amik várhatóak:

VIP tagunk, Herke Csongor professzor úr kriminalisztikai tanulmányának első része (Helyszíni szemle) - A Tanár Úr ugyan már tartott Sherlock Holmes-ról előadásokat a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), ám megjelenítendő írását kimondottan a blogunkra szánta. Köszönjük szépen a megtiszteltetést!

Blogunkon korábban megjelent tudományos cikkek:

Prof. Dr. Lente Gábor (PTE): Sherlock Holmes és a kémia

illetve

veritas-cumberbatch-cikk.jpg

- Vezetőségi tagunk Zleszik Pál András írása a nagy nyomzó és egy hazánkban is kedvelt, rendkívül sokoldalú növény termésének összefüggéseiről. Ez lesz Andris első megjelenő cikke. A vezetőségünk többi tagja szerint jó és kedvelni fogjátok. (Hogy később is szeretne-e cikkeket írni András, azt rá bízzuk, de, mint mindig most is büszkék vagyunk rá.)

- A BBC Sherlock Illúziók a koponyákkal cikk folytatása

- Cikk Sherlock Holmes és a 007-es ügynök, James Bond hasonlóságairól

Addig is egy jellegzetes mondat, amit mindig imádunk és képtelenség megunni:

Kautzky Armand: "A nevem Bond... James Bond."

@tamaspal Hölgyek és urak! Íme, a Hang � #kautzkyarmand #jamesbond #színész #szinkron #magyarhang #páltamás #TomiTok ♬ eredeti hang - Pál Tamás

(Megjegyzés: Kedves Pál Tamás! Szerintünk se hasonlít Kautzky Armandéra a hangod, ám a Tied is férfias és kellemes. TikTok csatornádhoz és magánéletedhez további sok sikert kívánunk! Köszönjük a videót.)

TUDTÁTOK? Kautzky Armand Sherlock Holmes volt VIP tagunk Mészáros István "Sherlock Holmes és Európa Árvája különös esete" című hangjátékában, ami meghallgatható itt nálunk az alábbi képre kattintva:

sherlock-holmes-es-europa-arvaja.png

(Kautzky Művész Úr bölcsen elváltoztatta hangját, hogy nyomozóját ne lehessen híres szinkronszerepéhez James Bond-hoz hasonlítani.)

Ezenkívül tárgyalunk szerkesztőségünk bővítéséről egy magyar fiatalemberrel. Ez sosem könnyű, mert fizetni sajnos nem tudunk, a kulturális teendők nem profitorientáltak a mai világban, és nagy távolság miatt vele is online kéne együttműködnünk. Szóval mindig érdem, öröm és megtiszteltetés nekünk, ha hasonló értékekkel és segíteni akarással csatlakozik hozzánk valaki. (Az I. Magyar Sherlock Holmes kiállításban is azért reménykedünk, mert vannak rá igen valószínű budapesti helyszíneink, nem félünk a munkától és hátha idővel egyre több honfitársunk segít ebben.) - A klubunkat segítők listája itt található: Támogatóink

Őszintén szeretnénk jelezni, hogy bár a médiaszerepléseinket eddig is megfontoltuk, de most elfoglaltságaink - és fent említett élethelyzetek - miatt szeptember végéig valószínűleg nem tudunk eleget tenni semmilyen ilyen felkérésnek. Kérjük szépen a sajtó munkatársainak szíves megértését - előre is köszönjük. (Legutóbbi szereplésünk: Kultúrjunkie Blog interjú, 2022 július)

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Számít a szavazatod: Szavazás a nyereményjátékhoz

A világszerte megjelenő Sherlock Holmes álhírekhez kapcsolódó idézet:

"MANAPSÁG BÁRMIT KINYOMTATNAK." James Bond (Pierce Brosnan) *

james-bond-es-a-media.jpg

Kapcsolódó poszt: Tévhitek Sherlock Holmes-ról

* Valójában James Bond ezt A Holnap Markában (Tomorrow Never Dies) 1997-es filmben mondta, miután küzdelem után ellenfelét egy nyomdagépbe taszította és ellensége sajtótermékként végezte.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása