sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. február 19. 01:28 - SzerzoiJogvedettTartalom

Fekete Gyöngy és az Öt Narancsmag

fekete-gyongy-narancsmag.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Beszámoltunk róla, hogy Olaszországban és Amerikában a világhírű detektívvel tanítanak. Szeretjük az ilyen kiváló tanrendeket és tanárokat. (Kapcsolódó posztok: Egy napra Sherlock Holmes , Pettyes pánt Cluedo-val)

Szerencsére a magyar tanárok is nagyszerűek: VIP Tagunk Herke Csongor és Lente Gábor professzorok, Sváb József rajztanár (, akinek meseszép Sherlock Holmes képregényei hamarosan megjelennek, részletek itt: Képregénybörze ). Ezenkívül segítőnk Fenyvesi Csaba és Blutman László professzor urak.

Végül, de nem utolsósorban itt van klubunk és szerkesztőségünk oszlopos tagja Zleszik Pál András történelemtanár, aki kiállítástervezőnk, cikkírónk és inspirálónk.

Kis szerkesztőségünk helyzete igen kemény, többek közt azért, mert tagjaink nagyon messze élnek egymástól, így online egyeztetésekkel tudunk csak haladni. Mégis minden nehézség ellenére kialakítottuk a kellemes kollektív munkát, úgy, hogy mindenkinek megvan a maga területe s mindenki tud önálló tevékenységeket végezni. Revati és Andris hozzállása, ötletgazdagsága, példaértékű munkája nemcsak az olvasóinkhoz jut el, de mindig reményt, erőt adnak SherlockExtra számára is. Tudjuk nagyon nehéz lesz egy hobbi klubnak kiállítást létrehozni, ám vágyunkat nem adjuk fel és dolgozunk rajta. 

Most büszkén és örömmel mutatjuk be Zleszik Pál András új sherlockian relikviáit. Az öt narancsmagot a KKK borítékkal - ezt odahaza elkészíthetitek Ti is. Továbbá szintén látható a Borgiák fekete gyöngye.

fekete-gyongy-ot-narancsmag.jpg

Gyönyörűek. Nagy hálánk Andrisnak.

De a posztnak még nincsen vége. Hoztunk még egy jó, magyar példát arra, hogy a brit detektívvel játszva lehet tanulni. Nyelvtani nyomozásba kezdhet bármelyik kedves olvasónk A Hat Napóleon esete által. A kvíz Németh Béla Péterné (Szilvia) munkáját dicséri. Köszönjük szépen az igényes és élvezetes kvízjátékot. A játszma a képre kattintva indul:

nyelvtan-kvizjatek.jpg

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Ajánlott posztok: Sherlock Holmes 3D-ben és 4D-ben

és
svab-jozsef-sherlock-kepregenyek.jpg

Limitált kiadás! - A képregényekről szóló adatlap példányszámokkal bővült:  Az 1. kötet (A Táncoló Figurák és A Magányos Biciklista) 50 darab, a 2., az új kötet (A Pettyes Pánt és A Botrány Csehországban) 200 darab.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása