sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. május 30. 08:54 - SzerzoiJogvedettTartalom

Guy Ritchie Az ifjú Sherlock Holmes-szal tér vissza

 a hír igaz, de nem Robert Downey lesz a detektív és Andrew Lane könyvei lesznek megfilmesítve

guy-richie-visszater.png

Sziasztok!

A világhírű rendező Guy Ritchie visszatér a Sherlock Holmes filmek világához. Azonban nem Robert Downey Jr. Sherlock Holmes mozifilmjeinek - sokak által várt - 3. változatához, hisz abból a produkcióból már végleg kiszállt, hanem a nagy detektívért rajongó író, Andrew Lane könyveinek megfilmesítésében játszik szerepet a hírek szerint. Érkezik tehát "Az ifjú Sherlock Holmes",

A Deadline.com közölte, hogy a Prime Video megbizást adott "Az ifjú Sherlock Holmes" sorozat filmvászonra viteléhez. Holmes alakját Hero Fiennes Tiffin játssza, aki az alábbi képünkön látható. A színészkedés mellett modellként és producerként ténykedő fiatalember leginkább Hardin Scott szerepéről ismert a "Miután" című filmben. Továbbá ő alakította a 11 éves Voldemort-ot a "Harry Potter és a félvér herceg" című sikermoziban.

hero-fiennes-tiffin.png

Guy Ritchie lesz a rendezője és executive producere a nyolc epizódból álló új sorozatnak, amelynek premierje kizárólag a Prime Videón lesz, ám világszerte több mint 240 országban és területen sugározzák majd.

A Matthew Parkhill (Deep State, Rogue, Mély állam) által írt és produceri feladatokat ellátó showrunner szerint: "Az ifjú Sherlock Holmes" a Sir Arthur Conan Doyle által szeretett detektív tiszteletlen, akciódús eredettörténeteként, az ikonikus karakter robbanásszerű újragondolásaként kerül bemutatásra. Ez a hozzáállás nem biztos, hogy jót jelent kedvenc hősünk, a Baker Street-i zseni számára, de majd kiderül mit értenek alatta.

Az akciókat maga Guy Ritchie is garantálja, akinek egykor Robert Downey Jr. Sherlock filmjiében is ütős jelenteket sikerült hoznia, a nyomozót egyfajta viktoriánus akcióhőssé alakítva. Ez akkoriban sokakat meglepett, pedig a valóságban a viktóriánus korban is minden adott volt a hátborzongatóan pergős és izgalmas eseményekhez. 

Egy kis nosztalgia: Guy Ritchie "Sherlock Holmes" zenés videó

A várható sorozatról beharangozott tartalom: 19 évesen Sherlock Holmes kegyvesztett, nyers, szűretlen és formátlan, amikor az Oxfordi Egyetemen egy gyilkossági ügybe keveredik, amely a szabadságát fenyegeti. Sherlock vad fegyelmezetlenséggel veti bele magát élete első ügyébe, és sikerül felgöngyölítenie egy világméretű összeesküvést, amely örökre megváltoztatja az életét.

Boldogan jegyezzük meg, hogy a Magyar Sherlock Holmes Club a Sherlockian Könyvfelajánlási programja keretében Andrew Lane könyveket is adott már át törzshelyének a fővárosi Deák Ferenc Könyvtárnak.

konyvfelajanlos-kotetek.jpg

Andrew Lane könyveit egykor szeretettel fogadta a magyar olvasóközönség és biztos újra érdeklődés lesz rájuk.

Korábbi posztjainkban már jeleztük, hogy az idei év újra a mesterdetektív reneszánszát hozza, akár filmek, exkluzív külföldi aukciók, vagy a magyar rajongók által gyűjthető tárgyak területén. A filmalkotások kapcsán került elénk egy érdekesnek látszó projeckt: Félünk tőle hazánkba majd nem ér el a "Sherlock Holmes Mare of the Night" (Sherlock Holmes és az éjszaka kancája) című horrorfilm, amin független amerikai filmesek végzik az utolsó simításokat és őszre ígérik Amerika-szerte a megjelenést. Ebben az idős nyomozót egy megoldatlan ügye kísérti és az alábbi előzetes alapján nagyon izgalmasnak tűnik, így a teastert bemutatjuk Nektek:.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

ELŐZŐ POSZTUNK:

charlie-chaplin.png

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása