sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. július 17. 14:50 - SzerzoiJogvedettTartalom

Colin Firth is csatlakozott Guy Ritchie " Az Ifjú Sherlock Holmes " filmjéhez

FRISSÍTVE: 21:00 - harmadik bekezdés

colin-firth-film.png

Sziasztok!

Nemrég jeleztük, hogy a világhírű rendező Guy Ritchie " Az ifjú Sherlock Holmes " filmmel tér vissza, mely Andrew Lane sikerkönyvein alapuló előzménytörténet Conan Doyle legendás hőséhez.

A Variety jelentette meg, hogy a produkcióhoz igazi nagyágyú csatlakozott Colin Firth brit színész személyében, akit a Time magazin már a világ legbefolyásosabb 100 embere közé sorolt. Továbbá a Brit Birodalom Legkiválóbb Rendjének (CBE) parancsnoka, a Winchester Egyetem díszdoktora. Szobra áll a londoni Madame Tussauds panoptikumban, valamint csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán. Színészi teljesítményéért rangos szakmai díjakat nyert el, köztük az Oscar-díjat, Golden Globe-díjat, British Academy Film Award-díjat (BAFTA-díj) és Screen Actors Guild-díjat.

Ritchie az új több részes filmalkotásban producerként is szerepet vállal. Colin pedig Sir Bucephalus Hodge szerepét játssza, melyről egyenlőre több részletet nem közöltek. A főszerepben Hero Fiennes Tiffin, mint a detektív, Sherlock szüleiként Joseph Fiennes és Natascha McElhone, valamint Gulun Shou'an hercegnő szerepében Zine Tseng színésznő tűnik fel. (A sorozat cselekményéről korábbi posztunkban számoltunk be: Guy Ritchie " Az ifjú Sherlock Holmes " filmmel tér vissza)

Guy Ritchie korábban a Robert Downey Jr.-os filmek akciós pörgésével döbbentette meg a világot, pedig az igazi Sherlock Holmes rajongók tudják, hogy a viktoriánus korban és a különc nyomozó karakterében minden adott ilyen izgalmakhoz.

Guy Ritchie-vel és a rajongókkal Colin Firth biztosan egyetért, hiszen egykor ő is nyilatkozott arról, hogy Sherlock Holmes az intellektuális thriller hőse:

A videón felirat és magyar fordítás beállítható. 

Colin ezt a Tinker Tailor Soldier Spy (Suszter, szabó, baka, kém) című film kapcsán mondta, ahol a Sherlock Holmes szerepével világhíressé lett Benedict Cumberbatch-csel játszott együtt.

Ugyanakkor az intellektuális akcióhős szerepével igen csínyján kell bánni, hogy se az akcióhős ne nyomja el a zsenit, se az okfejtő főszereplő következtetései ne tompítsák a testi harcok világát. Nos, reményeink szerint Andrew Lane fordulatos történetei meg Guy Ritchie Robert Downey Jr.-ral bemutatott élményvilágának stílusa és Colin Firth Sherlock Holmes meglátásai újra valami látványra vérpezsdítő és szellemileg is frissítő alkotást jelenthetnek.

Mintha éreztük volna Andrew Lane könyveinek filmes feldolgozását, mi a Magyar Sherlock Holmes Club a Sherlockian Könyvfelajánlási programunk keretében Andrew Lane könyveket is adtunk idén át törzshelyünknek a fővárosi Deák Ferenc Könyvtárnak.

konyvfelajanlos-kotetek.jpg

Andrew Lane könyveit egykor szeretettel fogadta a magyar olvasóközönség és biztos újra érdeklődés lesz rájuk.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

elérhetőség: ÜZENETKÜLDÉS

© A cikk szerzői jogvédelem alatt áll.

AJÁNLOTT POSZT:

40-granada-sherlock.png

FORRÁSOK:
1,
Variety - variety.com:
Colin Firth Joins ‘Young Sherlock’ Amazon Series
2, The Hollywood Reporter - hollywoodreporter.com:
Colin Firth Boards ‘Young Sherlock’ Series at Amazon
3,Wikipedia - Colin Firth szócikk
4, Korábbi posztunk a témában: Guy Ritchie " Az ifjú Sherlock Holmes " filmmel tér vissza
5, YouTube videómegosztó - Colin The Firth Channel:
Colin Firth, Gary Oldman on Sherlock Holmes, Danger, Fear, Intellectual Thrillers/English Subtitles

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása