sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. szeptember 14. 05:24 - SzerzoiJogvedettTartalom

Múzeumba kerültünk - klubhírek

sherlock-holmes-club-muzeumban.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók! Újra nagy megtiszteltetés ért minket. Szórólapjaink ismét kikerültek egy csodálatos kulturális intézménybe, méghozzá a Tessedik Sámuel Múzeumba Szarvason. Mielőtt bemutatánk Nektek a helyet szeretnénk felhívni a figyelmeteket rá, hogy ma délután kerül vetítésre a Sherlock Holmes magánélete című film az 5. Budapesti Klasszikus Film Maraton keretében. (Kapcsolódó poszt: Sherlock Holmes magánélete a Francia Intézetben - Belépés IF Pass kártyával díjmentes, amúgy jelképes 500 Forint.)

Most pedig meséljünk a rendkívüli múzeumról, ahova szórólapjaink Zleszik Pál András tárlattervezőnk illetve az intézet alkalmazottainak jóvoltából került ki. 

A Tessedik Sámuel Múzeum: Az 1973 óta működő gyűjteménytár azzal a nemes céllal alakult meg, hogy a helyi történelmi és kulturális örökséget minél szélesebb körben mutassa be, illetve a város és annak környékének régészeti, történeti és néprajzi értékeit őrizze, valamint ezen értékeket kollektíven tárja fel. Napjainkban is modern környezettel, hangulatos interaktív teremmel várja az érdeklődőket.

tessedik-samuel.gif

A Tessedik Sámuel Múzeum a Holt-Körös partjától nem messze helyezkedik el Szarvason a Vajda Péter utca 1 szám alatt. Megközelítése rendkívül egyszerű, buszmegálló körülbelül 100 méterre található. Az autóval érkező látogatók számára a közelben van lehetőség parkolni. (A parkolás közterületen ingyenes.) Kerékpárral érkezőket biciklitároló fogad. Az épület akadálymentesített, légkondicionált. Tárlatvezetés igénybe vehető a helyszínen. Ajándékbolt és múzeumpedagógiai foglalkozások fellelhetők.

Weboldal: szarvasimuzeum.hu

szorolap-tsm.gif

Köszönjük szépen a Tessedik Sámuel Múzeum valamint Zleszik Pál András megtisztelő együttműködését.

Ha bármelyik kulturális intézmény illetve cég kihelyezi szórólapjainkat és képet küld nekünk róla, szívesen jelezzük azt itt a blogunkon.

SZÓRÓLAPOK LETÖLTÉSE:

2 darab egy A4-es lapra:

sherlockian-sherlock.com/free-downloads/szorolap-2.jpg

1 darab, téphetőcetlis verzió, szintén A4-es oldalra:

sherlockian-sherlock.com/free-downloads/szorolap.jpg

Hosszabb távon mi is szeretnénk kiállítást, persze kedvenc detektívünkről. Ehhez legutóbb a Jeremy Brett sorozathoz kapcsolódó tárgyat szereztünk be, illetve SherlockExtra elkészítette a BBC Sherlock sorozat fekete lótusz origami virágát. (Ha szeretnéd Te is elkészítheted: Segítő posztunk a Fekete lótusz - 2 origami ajándék)

sherlock-fekete-lotusz-virag.jpg

Minket is váratlanul, de igen nagy örömmel ért, hogy klubelnökünkkel SherlockExtrával készült Kultúrjunkie interjúnkat most szeptember 10-én (szombaton) leközölte az Újnépszabadsag (ujnepszabadsag.com) is. Köszönjük szépen.

ujnepszabadsag.jpg

Eddigi sajtómegjelenéseink: Médiaszereplések

Leendő nyereményjátékunkhoz még mindig lehet szavazással hozzájárulni.

Szép napot kívánunk!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása