sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2022. szeptember 20. 15:11 - SzerzoiJogvedettTartalom

Rácz Pál aranykoszorús hegedűkészítő mester

racz-pal-hegedkeszito-mester.jpg

Sziasztok kedves Sherlock Holmes Rajongók! Mint meséltük idővel szeretnénk egy Magyar Sherlock Holmes Kiállítást. Ennek kapcsán beszereztünk egy olcsó kínai hegedűt. Figyelünk a színvonalra, de a Jonny Lee Miller Elementary részlegbe, azaz a Sherlock és Watson szekcióba hangulatelemnek tökéletes lesz. Más részlegekbe talán majd sikerül jobb hegedűt kerítenünk, ám ez a darab mégis már most nagyon kedves a szívünknek és mindig az is marad. Ugyanis igen különlegessé vált.

hegedu-hurlab.jpg

Történt ugyanis, hogy a mai napon ehhez a hegedűhöz húrlábat választott, tett be és adott nekünk ajándékba a jószívű Rácz Pál, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, aranykoszorús hegedűkészítő mester. Ezért nekünk ez a hegedű máris felbecsülhetetlen értékkel bír és a húrlábat nem mozdítjuk. (Laikusoknak mondjuk, hogy a hegedűnkön látható világosabb rész a húrláb.)

Kedves hegedülő Sherlock Holmes Rajongók! Ha még nem ismeritek Rácz Pál Paganini Music műhelyét a Zeneakadémia mellett és ráfér egy javítás a hangszeretekre vagy új hegedűt vennétek szívből ajánljuk Nektek a belvárosi üzletet. A páratlan hely a zene szerelmeseinek igazi, minőségi kulturszalon. Honlapja: paganinimusic.hu

És mivel a hangszerek királynője Sherlock Holmes kedvenc hangszere, ezért a jövőben is igyekszünk majd visszatérni a hegedű örökzöld témájához. Addig is egy csodálatos hegedűmű: 

Mága Zoltán és fia: Johannes Brahms - Hungarian Dance No. 5 - V. Magyar Tánc

 Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Megjegyzés: A fejlécben használt kép az M2 Petőfi TV Rácz Pállal készült műsorát idézi. Az adás YouTube-on is elérhető "Rácz Pál a hangszerkészítő mester" címen és a fotó a videó borítóképe.

Ajánlott korábbi zenés posztjaink:

Hans Zimmer Discombobulate és BBC Sherlock zene - Hans Zimmer-rel, Robert Downey Jr.-ral és a Dán Nemzeti Szimfonikus Zenekarral

Nyilvánvalóan húzzuk tovább - Marc-André Gautier, díjnyertes kanadai előadóművész hegedűjátékaival

Sherlock és mi a hangok bűvöletében - MayTree acapella együttes

Hans Zimmer dal metál verzió

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása