sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. április 19. 12:57 - SzerzoiJogvedettTartalom

Prof. Dr. Blutman László Sherlock Holmes tanulmánya megjelent a The Passengers' Log-ban

blutman-laszlo-vip-sherlock.jpg

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Prof. Dr. Blutman László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Állam- és Jogtudományi Karán tanszékvezető egyetemi tanár. Elismert szaktekintély, akinek több könyve jelent már meg. (Könyvlista: Bookline webáruház) Ezenkívül száznál több cikk fűződik nevéhez. Kutatási területei közé tartozik a nemzetközi jog, a jogdogmatika, valamint a jogászi gondolkodásmód. 

A Tanár Úr nagyon szereti a hivatását és a zseniális detektívet Sherlock Holmes-ot. A közelmúltban már megtisztelt minket azzal, hogy a detektívről írt jogi tanulmányait megjelentethettük: Prof. Dr. Blutman László Sherlock Holmes Tanulmányai

Örömmel fogadtuk a csodálatos hírt, hogy Professzor Úrnak a "Holmes' Neglected Ability" című tanulmánya a jóhírű ausztrál Sherlock Holmes Társaság, a The Sydney Passengers "The Passengers' Log" című magazinjában jelent meg. Szívből gratulálunk!

the-passengers-log.jpg

A The Sydney Passengers logója és magazinja

Holmes' Neglected Ability - The Passengers' Log Vol. 26/2. (2023)  

 

TOVÁBBI HÍREK:

sherlock-osszes-konyv.jpg

Az elmúlt időkben többször jeleztük, hogy irreálisan magas összegeket kértek egyes magánszemélyek vagy antikváriumok a már sok éve kiadott "Sherlock Holmes összes története" könyvekért, 24-30 ezer forintokat, holott kicsivel korábban ennek töredéke volt a kiadványok ára és ekkora áremelkedést semmi sem indokolt. Boldogan jelentjük, hogy vannak még becsületes eladók és az is kezd hatni, hogy kérésünkre nem vesztek a méregdrága példányokból: néha már ki lehet fogni reális áron a köteteket. Mi a fenti tökéletes állapotú, valóban olvasatlan "Sherlock Holmes összes története I-II." kiadványokat korrekt áron, összesen 6 ezer forintért vettük, Vivien jóvoltából. (Egy online piactéren köttetett az adás-vétel.) Az egyeztetés során Vivien megtudta, hogy a könyvek hozzánk kerülnének, de korábban is már ilyen tisztességes árat szabott meg és kilétünk felfedése után sem próbált meg emelni rajta. Vannak még becsületes emberek. Nagyon szépen köszönjük Vivien! Jóságodat sokszorosan adja vissza Neked az Élet!

Kedves Sherlock Holmes Rajongók! Továbbra is kérünk Titeket, hogy az abnormálisan túlárazott könyvekből ne vegyetek, különben még sherlockian unokáink is horribilis árakat fognak nyögni. Tudjuk ajánlani a tőlünk elérhető ingyenes ebook-ot vagy fellelhetők online remek hangoskönyvek detektív barátunk kalandjaival, valamint könyvtárból is kikölcsönözhetőek.

konyvtar-sherlock-konyvek.jpg

Törzshelyünk az erzsébetvárosi Deák Ferenc Könyvtár könyvei

Tisztelettel kérjük kedves Moly.hu-s követőinket, hogy amennyiben lehet ezentúl közvetlenül nézzenek rá az oldalunkra a sherlock.blog.hu-ra, mert a Moly.hu-s blogbejegyzéseink valamiért lassan frissülnek. Köszönjük szépen!autogramert-sherlock-kulcstartok.jpg

Örömmel tapasztaljuk azt, hogy mennyire népszerűek Benedict Cumberbatch Operaházban tett látogatásáról szóló írásaink. Az Autogramvadász Játékunk még mindig él. Mobilunk kamerája gyenge, de próbáltunk jobb képet készíteni a nyeremény kulcstartókról. (Cluedo társasjátékunk csak illusztráció a háttérben, nem a nyeremény része. Viszont kulcstartóból vagy BBC Sherlock diorámából akkor is tudunk küldeni, ha esetleg több személytől Benedict Cumberbatch autogramot kapnánk - szóval próbálkozzatok csak nyugodtan! Sok szerencsét!)

Szép napot kíván: a Magyar Sherlock Holmes Club

Kapcsolódó posztunk:

az-operahaz-fantomja-cumberbatch.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása